Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


Ομαλά και χωρίς προβλήματα χτύπησε ξανά τη Δευτέρα μετά από δύο εβδομάδες, το κουδούνι στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το ποσοστό των μαθητών και εκπαιδευτικών που απουσίασαν την πρώτη μέρα των σχολείων, λόγω νόσησης, ήταν μικρό σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης στις Σέρρες.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών Στέλιος Ρίζος είπε: «Το Υπουργείο αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία. Φαίνεται ότι δικαιώνεται για αυτήν την επιλογή του. Κρίνουμε φυσιολογικές τις απουσίες μαθητών και καθηγητών. Οι απουσίες των εκπαιδευτικών κοντεύουν στο 3% , ένα νούμερο το οποίο μπορεί να καλυφθεί. Τέτοιο νούμερο έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν. Τα νούμερα είναι τέτοια σε κάθε σχολική μονάδα που θα καλυφθούν αναπροσαρμόζοντας λίγο το ωρολόγιο πρόγραμμα. Στους μαθητές το ποσοστό μας είναι στο 1,9%. Δεν είναι μικρό αλλά δεν είναι και μεγάλο σε σχέση τα κρούσματα που υπάρχουν έξω. Όλοι όσοι κυκλοφορούσαμε στην πόλη βλέπαμε τον συγχρωτισμό των παιδιών. Το καλό σε εμάς, στη Δευτεροβάθμια είναι ότι έχουν εμβολιαστεί αρκετά παιδιά. Στα Λύκεια έχουμε ξεπεράσει το ποσοστό του 50%. Στην Γ Λυκείου σε κάποια σχολεία έχουν ξεπεράσει και το 70%».

«Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα του νέου έτους. Μια μέρα που ήταν πραγματικά κρίσιμη για εμάς γιατί θέλαμε να δούμε κι εμείς ποια είναι η κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία μας. Αυτό το οποίο διαπιστώσαμε είναι ότι οι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι σε πραγματικά σε πολύ μεγάλο βαθμό εμβολιασμένοι, είχαμε κάποιες απουσίες που είναι της τάξης του 1% όπως επίσης και στους μαθητές μας περίπου το 1% ήταν αυτό που απουσίαζε. Σε μια τηλεδιάσκεψη που είχα με όλους τους Διευθυντές των σχολείων από όλο το Νομό μου ανέφεραν ότι δεν υπήρξε το πραγματικό πρόβλημα. Οι απειροελάχιστοι γονείς που για κάποιο λόγο δεν είχαν προμηθευτεί self test παρέλαβαν από εμάς. Θα έλεγα ότι είμαστε σε μια κατάσταση όπως ακριβώς ήμασταν πριν την έναρξη των διακοπών. Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί ακόμα περισσότερο» είπε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Σερρών Γιάννης Καραβασίλης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 261 επισκέπτες