Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


«Το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά για τα εμπορικά καταστήματα των Σερρών» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυριακή Μηλίγκα επαναλαμβάνοντας το αίτημα για στήριξη από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.

Όπως σημείωσε η ίδια, ο καλός καιρός συνέβαλε στο να υπάρξει κίνηση στο κέντρο της πόλης που ήταν όμως δυσανάλογη με αγορές στα καταστήματα, αφού η εμπορική κίνηση ήταν «παγωμένη» έως και τις τελευταίες σχεδόν ημέρες πριν τις γιορτές.

«Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται να κάνει αγορές ειδικά σε ρούχα και υποδήματα, κυρίως επειδή δεν είχε προγραμματίσει εορταστικές εξόδους λόγου της covid 19 με αποτέλεσμα τα καταστήματα να είναι άδεια. Ήταν για μας η χειρότερη χρονιά» είπε η κ Μηλίγκα.

Οι έμποροι ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως με τα ελάχιστα έσοδά τους από την εορταστική κίνηση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα εάν δεν στηριχθούν οικονομικά κάποιοι να αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Ο άξονας διεκδίκησης είναι κοινός σε όλη τη χώρα και αναμένονται προς αυτή την κατεύθυνση, κινήσεις από την Ομοσπονδία τους.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 465 επισκέπτες