Στον εισαγγελέα οι θάνατοι ασθενών με COVID στο Νοσοκομείο Σερρών

Στον εισαγγελέα βρίσκεται η έρευνα των υποθέσεων γύρω από τους...

Έκκληση για αίμα από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Έκκληση για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών απεύθυνε σήμερα από την συχνότητα της ΕΡΤ Σερρών η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Κατερίνα Τσιούρα, καθώς λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που προκάλεσε η πανδημία -με την αύξηση των αναγκών σε αίμα σε συνδυασμό με...

Σε κλοιό πίεσης παραμένει και σήμερα το νοσοκομείο Σερρών, με 74 ασθενείς με covid-19 να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και 14 διασωληνωμένους, ενώ το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους τρείς συνάνθρωποί μας “χτυπημένοι από τον ιό”.

“Καμπανάκι” για στήριξη του Νοσοκομείου
Το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού παραμένει, καθιστώντας επιτακτική τη στήριξη και ενίσχυση στελέχωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, με δεδομένο ότι πάνω από 100 άτομα έχουν τεθεί σε αναστολή και έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Πεγίδης επιβεβαίωσε τη δυσκολία από την πίεση, λέγοντας ότι σαφώς δεν είμαστε όπως πριν ένα χρόνο με 170 νοσηλευόμενους αλλά χρειάζεται στήριξη.
Ήδη χθες έφτασε μια γενική γιατρός Φυσίατρος και επέστρεψαν δύο γιατροί που είχαν μετακινηθεί σε Ξάνθη και Καβάλα. Επιτακτική είναι η ανάγκη και για αύξηση του αριθμού των νοσηλευτών, χθες υπήρξε μετακίνηση, επέστρεψαν πέντε νοσηλευτές σε Κέντρα Υγείας και πήγαν στο Νοσοκομείο τρείς νοσηλευτές.

Απάντηση για ελλιπή σίτιση σε ασθενείς και εφημερεύοντες ιατρούς
Ο κ. Πεγίδης απαντώντας στην καταγγελία του Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών, Βαγγέλη Παπαμιχάλη, ότι υπάρχει πρόβλημα στη σίτιση ασθενών και γιατρών που εφημερεύουν, λέγοντας πως το διαιτολόγιο τους δεν περιλαμβάνει κρέας και ψάρι, διότι το Νοσοκομείο δεν είχε χρήματα να πληρώσει τους αντίστοιχους προμηθευτές, τόνισε πως αυτό δεν ισχύει. Υποστήριξε πως η σίτιση όλων των ασθενών γινόταν και γίνεται κανονικά και είναι πλήρης, ενώ των γιατρών που εφημερεύουν, μόνο την τελευταία εβδομάδα δεν περιλαμβάνει και κόκκινο κρέας (περιλαμβάνει κοτόπουλο και ψάρι κανονικά), γιατί δεν πληρώθηκε ο προμηθευτής λόγω έλλειψης χρημάτων. Συμπλήρωσε δε πως αυτό είναι απόρροια ενός ελλείμματος στον προϋπολογισμό – που προέκυψε από κάποιο λάθος – και θα αποκατασταθεί εντός του 2022.
Ο κ. Πεγίδης διευκρίνισε πως ήδη ξεκίνησε ο διαγωνισμός για νέο προμηθευτή, δόθηκε εντολή να γίνει έρευνα αγοράς και εντός των ημερών θα αποκατασταθεί το θέμα που προέκυψε.

Διαβάστε επίσης:

  • Υπό πίεση το Νοσοκομείο Σερρών Συνεχίζει να δέχεται πίεση με περιστατικά κορονοϊού το Νοσοκομείο Σερρών, καθώς σήμερα σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Μπαλαξή, 40 άτομ...