Στον εισαγγελέα οι θάνατοι ασθενών με COVID στο Νοσοκομείο Σερρών

Στον εισαγγελέα βρίσκεται η έρευνα των υποθέσεων γύρω από τους...

Έκκληση για αίμα από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Έκκληση για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών απεύθυνε σήμερα από την συχνότητα της ΕΡΤ Σερρών η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Κατερίνα Τσιούρα, καθώς λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που προκάλεσε η πανδημία -με την αύξηση των αναγκών σε αίμα σε συνδυασμό με...

Εξακολουθεί να δέχεται πίεση το Νοσοκομείο Σερρών, με 85 ασθενείς με covid-19 να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Τις τελευταίες ώρες είχαμε ένα θάνατο ενός 65χρονου ανεμβολίαστου, ενώ η “μαύρη λίστα” θανάτου από κορονοϊό αγγίζει τους 600 περίπου νεκρούς από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Μπαλαξής, είπε πως εκτός από μια γιατρό παθολόγο που από την προηγούμενη εβδομάδα προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, προστέθηκε και ένας πνευμονολόγος και πέντε ειδικοί γιατροί από Κέντρα Υγείας.

Η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Σερρών εξακολουθεί να είναι εκτός λειτουργίας (γίνονται πρωινά ιατρεία), με αποτέλεσμα ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας να μεταφέρονται σε όμορους νομούς, αφού με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό -δύο γιατροί- δε μπορεί η κλινική να λειτουργήσει. Για την ουρολογική κλινική έχει γίνει προκήρυξη αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, σύμφωνα με τον κ. Μπαλαξή, ο οποίος σημείωσε πως θα πρέπει να γίνουν πιο θελκτικά τα κίνητρα -κυρίως σε οικονομικό επίπεδο- για να υπάρξει ενδιαφέρον.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Υπό πίεση το Νοσοκομείο Σερρών Συνεχίζει να δέχεται πίεση με περιστατικά κορονοϊού το Νοσοκομείο Σερρών, καθώς σήμερα σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Μπαλαξή, 40 άτομ...