Στον εισαγγελέα οι θάνατοι ασθενών με COVID στο Νοσοκομείο Σερρών

Στον εισαγγελέα βρίσκεται η έρευνα των υποθέσεων γύρω από τους...

Έκκληση για αίμα από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Έκκληση για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών απεύθυνε σήμερα από την συχνότητα της ΕΡΤ Σερρών η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας Κατερίνα Τσιούρα, καθώς λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων που προκάλεσε η πανδημία -με την αύξηση των αναγκών σε αίμα σε συνδυασμό με...

Αλλαγή και πιο αυστηρά επιδημιολογικά μέτρα από τις βουλγαρικές Αρχές για όσους ταξιδεύουν από Ελλάδα προς Βουλγαρία, ισχύουν από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ταξιδιώτες προς Βουλγαρία πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού που επιβεβαιώνει ότι είτε έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και έχουν περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της 2ης δόσης, είτε πιστοποιητικό νόσησης των τελευταίων 6 μηνών. Ταυτόχρονα απαιτείται και αρνητικό αποτέλεσμα από μοριακό τεστ 72 ωρών πριν από την είσοδό τους.

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να υποβάλουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ που διεξήχθη έως και 72 ώρες πριν από την είσοδο και μετά μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.
Τα ηλικίας 12 έως 18 ετών άτομα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα από μοριακό τεστ που διεξήχθη έως και 72 ώρες πριν.

Ποιοι εξαιρούνται:

Από το μέτρο εξαιρούνται οδηγοί και συνοδοί λεωφορείων που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές επιβατών, οδηγοί φορτηγών που πραγματοποιούν ή ολοκληρώνουν διεθνή μεταφορά φορτίων και προϊόντων κατά την είσοδο στη Βουλγαρία, εργαζόμενοι στην παραμεθόριο, μαθητές και φοιτητές, που ταξιδεύουν καθημερινά ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στη Βουλγαρία με σκοπό την εκπαίδευση, άτομα που διέρχονται τράνζιτ μέσω της επικράτειας της Βουλγαρίας, εφόσον τα άτομα αυτά εγγυώνται προς τις βουλγαρικές αρχές την άμεση αναχώρησή τους από τη βουλγαρική επικράτεια, και παιδιά έως 12 ετών.

Προβληματισμός για τους τουρίστες

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στους περισσότερους από 40.000 επισκέπτες από την Ελλάδα στη γείτονα που έχουν κάνει κράτηση για διακοπές τις ημέρες των εορτών, στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Μπάνσκο, διότι αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ το κόστος μετακίνησής τους.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Διαβάστε επίσης:

  • Υπό πίεση το Νοσοκομείο Σερρών Συνεχίζει να δέχεται πίεση με περιστατικά κορονοϊού το Νοσοκομείο Σερρών, καθώς σήμερα σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Μπαλαξή, 40 άτομ...