Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με τη συμμετοχή μόνο των σημαιοφόρων και παραστατών από σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους, των στρατιωτικών τμημάτων, αλλά και με τη τήρηση όλων των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην πόλη των Σερρών με την οποία κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η φετινή παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά της πανδημίας με τους Σερραίους να την παρακολουθούν με ενθουσιασμό αλλά και φορώντας μάσκα προστασίας από το ιο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής που με τις δηλώσεις του  αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας καθώς και στις τρέχουσες εξελίξεις, τονίζοντας:
«Το ηρωικό Έπος του 40 επαναφέρει πάντα στην συλλογική μας μνήμη το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και μας υπενθυμίζει τι μπορεί να πετύχει το Έθνος μας ακόμα και απέναντι στις μεγαλύτερες απειλές, όπως αυτή του φασισμού, όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και μαχόμαστε για ένα κοινό σκοπό».

Είχε προηγηθεί επίσημη Δοξολογία  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών  και Νιγρίτας, Θεολόγου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης όταν έψαλλε το εθνικό ύμνο σε όσους παρακολουθούσαν την δοξολογία.

Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Ροδόπολης Ελευθερία Πάνου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 336 επισκέπτες