Σέρρες: Πέθανε 60χρονος λίγο μετά τον Εμβολιασμό του. Δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες εμβολιάστηκε με...

Άλλαξε το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα - Τι ισχύει στις Σέρρες

Νέα έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, μέτρα τα οποία φέρνουν αλλαγές στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα ψωνίζουν όσοι πολίτες δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Η αυξημένη επιδημιολογικά εικόνα της Π.Ε σχετικά με τις μολύνσεις από την covid19 (Δευτέρα 25/10 ανακοινώθηκαν 105 κρούσματα) αντικατοπτρίζεται στην εικόνα προσέλευσης και νοσηλείας ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Σερρών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος των Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής είπε πως από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 25 Οκτωβρίου είχαμε στην Π.Ε Σερρών 60 θανάτους από covid19 όπου οι 57 ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα
Σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σερρών 41 ασθενείς με covid19 σε απλές κλίνες και 10 στην ΜΕΘ. Το Νοσοκομείο Σερρών δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει άλλους ασθενείς και ήδη όσοι χρήζουν νοσηλείας μεταφέρονται σε Νοσοκομεία άλλων Νομών, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Πτολεμαΐδα, όπου υπάρχουν ελεύθερες κλίνες.

Πέντε γιατροί ειδικότητας από Κ.Υ στο Νοσοκομείο
Σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τα κενά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Μπαλαξής είπε πως από χθες Δευτέρα ήρθαν πέντε γιατροί ειδικότητας στο Νοσοκομείο από Κέντρα Υγείας του Νομού, για την κλινική covid και άλλα τμήματα. Σχετικά με τους εμβολιασμούς υπάρχει μια κινητικότητα ιδιαίτερα για την 3η δόση όμως χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Π.Ε Σερρών. Μέχρι και χθες με πρώτη εμβολιάστηκαν 78.803 άτομα, με Β΄δόση 74.938 και με Γ’ δόση 3.620 άτομα (σύνολο 150.901)

Αναστολή προσχολικής μονάδας λόγω κρουσμάτων
Σε αναστολή της λειτουργίας του για δέκα μέρα προχώρησε ο 2ος Παιδικός Σταθμός του ΟΠΑΚΠΑ στην πόλη των Σερρών, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: