Σέρρες: Πέθανε 60χρονος λίγο μετά τον Εμβολιασμό του. Δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ο άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες εμβολιάστηκε με...

Άλλαξε το ωράριο στα εμπορικά καταστήματα - Τι ισχύει στις Σέρρες

Νέα έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, μέτρα τα οποία φέρνουν αλλαγές στο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα ψωνίζουν όσοι πολίτες δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Με έκτακτο δελτίο τύπου η ΔΕΥΑΣ αναφέρεται σε επιβάρυνση του ιικού φορτίου στο Δήμο Σερρών και όπως υπογραμμίζεται αυτό πιστοποιείται από την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των εισαγωγών στις κλίνες covid-19 του νοσοκομείου Σερρών. Υπενθυμίζουμε ότι με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός) είναι συνδεδεμένο το 95% του πληθυσμού της πόλης αλλά και των κοινοτήτων του Δήμου Σερρών.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, αναφέρει ότι μετά τον περασμένο Απρίλιο που παρατηρήθηκε μία άνοδος του ιικού φορτίου ακολούθησε μία μακρά περίοδος που ο κορονοϊός στα αστικά λύματα κυμαινόταν σε επίπεδα που δεν ήταν ανιχνεύσιμα. Ωστόσο, οι μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας επιβεβαιώνουν την επιβάρυνση του ιικού φορτίου στο Δήμο. Ο κ. Χαλκιόπουλος επισημαίνει ότι «Η Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη επέδειξε από την πρώτη στιγμή τη δέουσα σοβαρότητα στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού. Οι έλεγχοι στα αστικά λύματα για την παρακολούθηση της επιδημιολογική πορείας του Δήμου Σερρών διενεργούνται αδιάλειπτα και τα αποτελέσματα αποστέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας».

Στην ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΣ τονίζει ότι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή στην εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή οφείλουν όλοι να επιστρατεύσουν την υπευθυνότητά τους εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα, πέρα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστατεύοντας τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΣ, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της, μεριμνά για την παροχή άφθονου και ποιοτικού νερού, καθώς η ατομική υγιεινή συνεχίζει να αποτελεί το αποτελεσματικότερο «όπλο» στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: