Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες στην παρέλαση σε όλο τον Νομό Σερρών

Όπως αποφασίστηκε την Τρίτη, σχετικά με τον...

Π.Ε Σερρών: 60 θάνατοι από covid 19 από 1η Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου

Η αυξημένη επιδημιολογικά εικόνα της Π.Ε σχετικά με τις...

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στις Σέρρες

Αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα στο Δήμο Σερρών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ,  από τις μετρήσεις της περασμένης εβδομάδας.

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά τελέστηκε ο αγιασμός στα σχολεία της Π.Ε. Σερρών. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε με τα παιδιά να επιστρέφουν στα θρανία, με αυστηρά μέτρα όμως και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτας, κ. Θεολόγος τέλεσε τον αγιασμό διαδοχικά στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, στο 4ο Λύκειο Σερρών και στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών. Ο Σεβασμιότατος δώρισε στους διευθυντές των σχολείων ένα πιάτο που απεικονίζει την μορφή του ήρωα Εμμανουήλ Παπά που όπως είπε είναι ίσως ο πιο γνήσιος ήρωας της Επανάστασης και πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλα τα νέα παιδιά.

Την τελετή αγιασμού στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών παρακολούθησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε σχολεία της πόλης οι βουλευτές Φωτεινή ΑραμπατζήΤάσος ΧατζηβασιλείουΘεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Παρόντες και οι προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καραβασίλης και Στέλιος Ρίζος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σιαμάγκας, ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών Πασχάλης Στεφάνου και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών Ελευθερία Πάνου.

Όλοι τους ευχήθηκαν να είναι μια καλή σχολική χρονιά και η εκπαιδευτική κοινότητα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Τα παιδιά φορούσαν μάσκες και οι γονείς τα παρακολουθούσαν έξω από τις σχολικές αυλές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: