«Φράκαρε» το Νοσοκομείο Σερρών με ασθενείς covid-19

Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο...

Εικόνες ντροπής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Πάνω από μια ώρα οι φοιτητές περίμεναν για έλεγχο

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε τη Δευτέρα το πρωί...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Δύο βαγόνια που μετέφεραν πετρέλαιο για το στρατό ανατράπηκαν, την Τετάρτη το μεσημέρι, μεταξύ Λευκοθέας και Αλιστράτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, έχει σημειωθεί όμως διαρροή εύφλεκτων υλικών.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα από την Π.Υ. Σερρών και δύο από το κλιμάκιο της Νέας Ζίχνης με οχτώ άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών Σωτήρη Δημητράκη, που σταμάτησαν έγκαιρα τη διαρροή πετρελαίου.

Αναμένεται γερανός από Αθήνα για να σηκώσει τα βαγόνια την ίδια ώρα που η σιδηροδρομική γραμμή είναι κλειστή. Η μεταφορά όσων ταξιδεύαν με τρένο σε αυτό το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής γίνεται με λεωφορεία, ενώ δυο πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στο χώρο.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστολή δρομολογίων – Εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής στη Λευκοθέα

Την αναστολή των δρομολογίων Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης λόγω του εκτροχιασμού δύο βαγονιών, την Τετάρτη το μεσημέρι, στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Λευκοθέας Σερρών, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών από την Πέμπτη το πρωί ξεκίνησαν εργασίες για την αποκατάσταση της γραμμής. Θα ξηλωθούν 1.000 μέτρα αυτής, τα οποία θα αντικατασταθούν έτσι ώστε να προσεγγίσει το σημείο εμπορικό τρένο το οποίο μεταφέρει γερανό που θα μετακινήσει τα βαγόνια.

Τα βαγόνια, τα οποία μετέφεραν πετρέλαιο για το στρατό, αποτελούσαν τμήμα εμπορικής αμαξοστοιχίας αποτελούμενης από συνολικά έντεκα βαγόνια που εκτελούσε μεταφορά φορτίου.

Στο σημείο του εκτροχιασμού χθες μετέβησαν άμεσα τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής (δύο από τις Σέρρες και δύο από το κλιμάκιο της Νέας Ζίχνης) με επικεφαλής τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών Σωτήρη Δημητράκη, προκειμένου να διευθετήσουν θέματα διαρροής καυσίμου από τα εκτροχιασμένα βαγόνια, συνεργεία της ΟΣΕ ΑΕ προκειμένου να διευθετήσουν θέματα βλαβών στην σιδηροδρομική γραμμή και συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για την αποκατάσταση, τον εντροχιασμό και απομάκρυνση των βαγονιών.

Άνδρες της Πυροσβεστικής, με τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών Νίκο Παπαδόπουλου παρέμειναν όλο το βράδυ στο σημείο ενώ είναι σημαντικό ότι μετά την εκτροχιασμό των βαγονιών υπήρξε άμεση επέμβαση και το κλιμάκιο της Νέας Ζίχνης με επικεφαλής τον προϊστάμενο Κώστα Παπαστεφάνου που με τις ενέργειες τους σταμάτησαν τη διαρροή του πετρελαίου.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 273 επισκέπτες