«Φράκαρε» το Νοσοκομείο Σερρών με ασθενείς covid-19

Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο...

Εικόνες ντροπής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Πάνω από μια ώρα οι φοιτητές περίμεναν για έλεγχο

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε τη Δευτέρα το πρωί...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Σε αναστολή των καθηκόντων εργασίας τους έχουν τεθεί – σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών – 7 εργαζόμενοι στις δομές της ΚΕΔΗΣ, οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει εμβόλιο για την covid-19.

«Εφαρμόζουμε αυτό που ορίζει ο νόμος και ελεγχόμαστε γι’ αυτό. Εάν δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» οδηγούνται αυτόματα σε αναστολή εργασίας» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη. Αν και η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, καθώς, όπως είπε, αφενός τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων και αφετέρου ένας αριθμός των εργαζομένων απουσιάζει σε νόμιμη άδεια, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για απόλυση και πως ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες από τον πλήρη εμβολιασμό του.

«Μέχρι τότε δεν θα επιδείξουμε καμία ελαστικότητα στην εφαρμογή του νόμου» ξεκαθάρισε η κα Παλάζη, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση ελέγχου διαπιστωθεί ότι απασχολείται ανεμβολίαστος εργαζόμενος, η ΚΕΔΗΣ θα κληθεί να καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 10.000 ευρώ.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 503 επισκέπτες