Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα...

Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στις Σέρρες

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Παλάζη: Ιδιωτικά ΚΔΑΠ προσφέρουν Χρήματα & Ασφάλιστρα Αυτοκινήτων

Δεύτερη χρονιά εγγραφών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Σερρών ,με την κ.Παλάζη ως πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, να κάνει δηλώσεις για Ιδιωτικά ΚΔΑΠ των Σερρών πως προσφέρουν χρήματα & δώρο ασφάλιστρα Αυτοκινήτων για να πάρουν το voucher της εγγραφής των παιδιών.

Προβλήματα προκάλεσε ξαφνικό μπουρίνι, το οποίο έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής(11/06/2021) το Νέο Σούλι Σερρών.

Μετά την απότομη μπόρα, ο όγκος του νερού ήταν πολύ μεγάλος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέρος των ομβρίων υδάτων δεν μπόρεσε να τα πάρει ο ορθογωνικός αγωγός που διασχίζει το χωριό με αποτέλεσμα να βγούνε στο κεντρικό δρόμο του Νέου Σουλίου που γέμισε με λάσπη και πέτρες οι οποίες μεταφέρθηκαν από τις πλαγιές του βουνού.

Για λίγη ώρα έκλεισε ο δρόμος που ενώνει από τα βόρεια το Νέο Σούλι με το Άγιο Πνεύμα. Μηχανήματα του Δήμου τον άνοιξαν και ξεκίνησαν τις προσπάθειες να καθαρίσουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού όπως και οι κάτοικοι του Νέου Σουλίου μπροστά από τα σπίτια τους και τα καταστήματα τους.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Σερρών Δημήτρης Νότας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους βρέθηκαν στο Νέο Σούλι για να συντονίσουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων.

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το συγκεκριμένο Δημοτικό μας διαμέρισμα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Τα μηχανήματα του Δήμου δουλεύουν για να καθαρίσουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού θα συνεχίσουμε και απόψε και αύριο για να αποδώσουμε την πλατεία στην κατάσταση που πρέπει σε όλους τους συγχωριανούς μας» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας ενώ για το αν έχει γίνει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο υπογράμμισε: «Σε αυτήν την ένταση δεν έχει ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο αλλά έχω πει ότι ζούμε τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής».

Πλημμύρισε ο κόμβος του Νέου Σουλίου

Η δυνατή βροχόπτωση και ο μεγάλος όγκος του νερού που κατέβηκε από το Νέο Σούλι και το Άγιο Πνεύμα δημιούργησε προβλήματα για ακόμη μία φορά και στη διασταύρωση του Νέου Σουλίου. Ο χώρος μετατράπηκε για ακόμη μια φορά σε λίμνη με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος που τόνισε ότι στην περιοχή θα γίνει σύντομα μια μεγάλη παρέμβαση ενώ ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Θα πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά όλοι, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας πρέπει να αντιμετωπισθεί καθώς τα φαινόμενα όταν είναι επαναλαμβανόμενα δεν πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους».

ΛΑΣ Δήμου Εμμ. Παππά: “Ξεχειλίζει η οργή για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων”

Δριμύ κατηγορώ κατά πάντων – κυβέρνηση, δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση – για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, εξαπολύει η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Εμμ. Παππά, με αφορμή τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Ν. Σουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου.

Με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κούφιες υποσχέσεις» που δόθηκαν στους κατοίκους του Δήμου Εμμανουήλ Παπά, για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων από τις πλημμύρες του περασμένου Ιανουαρίου και δεν υλοποιήθηκαν, υπογραμμίζοντας την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων που αντικρίζουν τα ρέματα να ξεχειλίζουν, τους δρόμους και τα σπίτια να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
«Πάρτε τώρα ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, πριν χρειαστεί να θρηνήσουμε και θύματα. Σε κάθε φάση αναδεικνύεται η ανάγκη υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής στο σύνολο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, ο συχνός καθαρισμός των ρεμάτων όπως και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Στρυμόνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή. Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έχει στην διάθεσή της. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας σε όσους ανθρώπους έπαθαν ζημιές και συνεχίζουν να περνούν δύσκολες ώρες», υποστηρίζει –μεταξύ άλλων- στο κείμενο της ανακοίνωσής της η ΛΑΣ Δήμου Εμμ. Παππά, προτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση με στόχο την προστασία της ζωής και των περιουσιών τους.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 5 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 5 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...