Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Μαζικές ήταν οι κινητοποιήσεις στις Σέρρες κατά του εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, με εκατοντάδες κόσμου να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν τα συνδικάτα.

Με συνθήματα, όπως «Stop στον Χατζηδάκη, απολύστε τον Μητσοτάκη», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία», «Λάστιχο ωράριο-λάστιχο ζωή» και άλλα, εκατοντάδες Σερραίοι συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν τα συνδικάτα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φορέων και συνδικαλιστικών σωματείων, του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, και του ΠΑΜΕ μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών.

“Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Για ποιων τα συμφέροντα δουλεύει και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτυμόνων και φίλων του κυρίου Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον κόσμο της εργασίας. Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό” δηλώσαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Άλκης Απιδόπουλος, της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Στρίκας, και η γραμματέας της Τ.Ο. του ΚΚΕ Σερρών, Αλεξία Μπούμπα.

Με το εργασιακό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού, επεσήμαναν.

“Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων και πρέπει να το αποσύρει”, είπαν.

Το νομοσχέδιο δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης. Το νομοσχέδιο μας μεταφέρει αιώνες πίσω, σημείωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, να μη γίνει η δουλειά δουλεία, επεσήμανε η Δήμητρα Σαμαρά, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου, Μάρκος Οταμπασίδης, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Λεωνίδας Κασάπης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 238 επισκέπτες