Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

hospital_serresΜέσα στην  εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη 7K/2009, που αφορά την πλήρωση  με σειρά προτεραιότητας 1.727 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σε φορείς του υπουργείου Υγείας και  Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ηδη η προκήρυξη  βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο  και σύμφωνα με πληροφορίες η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα.

Το νέο προσωπικό  θα στελεχώσει Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Μονάδες του ΕΣΥ σε όλους  τους Νομούς, ενώ η πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνεται στις ειδικότητες: ΠΕ Nοσηλευτών 28, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας 36, ΤΕ Μαιευτικής, 94, ΤΕ Νοσηλευτικής 511, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων 42, ΤΕ Ραδιολογίας - Ακτινολογίας 37, ΔΕ Αδ. Νοσοκόμων 134, ΔΕ Νοσηλευτικής 615, ΔΕ Παρασκευαστών 58, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων 44 κ.ά.

Για όλες τις θέσεις των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ απαιτείται η γνώση χειρισμού Η/Υ. Αδεια άσκησης επαγγέλματος απαιτείται για τους Νοσηλευτές, τους Επισκέπτες Υγείας, τις Μαίες, τους Φυσιοθεραπευτές, τους Εργοθεραπευτές και τους Βοηθούς Νοσηλευτή. Για νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών και των νησιών (π.χ. Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Εδεσσα, Κέρκυρα, Λευκάδα κ.ά.) ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας. Τέλος, για την ειδικότητα Πληρώματα Ασθενοφόρων χρειάζεται επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και εμπειρία.

1.860 γιατροί στο ΙΚΑ
Αμεσα ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για τη μονιμοποίηση 1.860 Γιατρών και Οδοντιάτρων του ΙΚΑ. Ο διαγωνισμός που τροποποιήθηκε πρόσφατα προκειμένου να συμπεριλάβει τις 140 θέσεις που θα καλυφθούν από τις κατηγορίες προσωπικού που υπάγονται στον Ν.2643/1998, πήρε ξανά ΦΕΚ και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνολικά θα πρέπει να καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας (σύστημα μορίων) 1.561 θέσεις Γιατρών σε 34 ειδικότητες και 298 θέσεις Οδοντιάτρων (εκ των οποίων 7 θέσεις Ορθοδοντικών και μία θέση Γναθοχειρουργού).

Οι ειδικότητες  με τις περισσότερες θέσεις είναι  οι εξής: Παθολόγοι ή Γενικής Ιατρικής (297), Καρδιολόγοι (171), Παιδίατροι (151), Γυναικολόγοι (119), Ορθοπεδικοί (105), Χειρούργοι (95), Μικροβιολόγοι (87), Πνευμονολόγοι (82), Οφθαλμίατροι (65), Δερματολόγοι (62), Ακτινοδιαγνώστες (50) κ.ά.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Αναλυτικότερα ο αριθμός και οι ειδικότητες των θέσεων που θα προκηρυχθούν, ανά φορέα έχουν ως εξής:-

Τ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 6
-Τ.Ε ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 1
-Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 17
-Δ.Ε ΧΕΙΡΙΣΤ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ:
-Τ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
-Τ.Ε ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 1
-Δ.Ε ΠΛΗΡΕ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 1
-Τ.Ε ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ 1
-(ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤ:
-Τ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
-Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 2
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ:
-Τ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
-Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ:
-Τ.Ε ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 1
-ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΙΧΝΗΣ,
-Τ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑΣ:
-Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ:
-Δ.Ε ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 2

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 297 επισκέπτες