Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Σέρρες: Τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


serreslife

Πλήρης εναρμονισμένοι μετις οδηγίες του ΥπουργείουΟικονομικών εμφανίστηκαν οι Σερραίοι έμποροι και καταστηματάρχες που ήδηαπό την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, «απόδειξη ή δεν πληρώνω» το περασμένο Σάββατο ανάρτησαν το σχετικό φυλλάδιο στα ταμεία τους. Αν και τοπρώτο διήμερο εφαρμογής του μέτρου βρήκε μεγάλομέρος των επιχειρήσεων κυρίως του κλάδου της εστίασης και αναψυχής – απροετοίμαστες επιπρόσθετη ενημέρωση από το ΥΠΟΙΚ έλυσε τις όποιες απορίες.

Στις Σέρρες μέσω ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος ιδιοκτητών καταστημάτων με είδη εστίασης δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες για τους ίδιους. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτήσουνσε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα σταελληνικά και αγγλικά που θααναγράφει: «Ο καταναλωτήςδεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δε λάβει το νόμιμοπαραστατικό στοιχείο».Σύμφωνα με την γραμματέα του Συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων με είδηεστίασης κ. Μένια Σπλήνα:«Οι επαγγελματίες του χώρου στις Σέρρες τηρούν τομέτρο ιδιαίτερα μετά τις συμπληρωματικές οδηγίες πουμας έδωσε το Υπουργείο. Οκόσμος ενημερώθηκε για τονέο μέτρο και από σχετικήεκδήλωση που κάναμε».

Θετικά βλέπουν το μέτρο οικαταναλωτές που έχουν επιδοθεί στο «σαφάρι» για τηνσυλλογή αποδείξεων προκειμένου να εξασφαλίσουντο απαραίτητο αριθμό προκειμένου να ενταχθούν σεκαθεστώς φοροαπαλλαγής.Ωστόσο δεν λείπουν οι αντιδράσεις από τον Εμπορικόκόσμο η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου περνά στην αντεπίθεσηκαι προτείνει «αντιπινακίδα»για το νέο μέτρο. Θα είναιγραμμένη στα ελληνικά καιαγγλικά, με θα αναγράφει:«ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΕΛΑΤΗ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ».Το περιεχόμενο της συμπληρωματικής πινακίδαςσύμφωνα και με τη νομικήυπηρεσία της ΕΣΕΕ δεν αντιτίθεται προς την υποχρεωτικά αναρτώμενη πινακίδατης ΑΔ 4/2012, ενώ θεωρεί ότι «θα συνεισφέρει στη διατήρηση της ομαλότηταςκαι νομιμότητας των καθημερινών συναλλαγών, θαπροστατεύσει από παρερμηνείες και παρεξηγήσειςπου δημιουργεί η ασαφήςδιατύπωση της αγορανομικής διάταξης για τα εμπορικά καταστήματα και θααποφύγουμε έμποροι καικαταναλωτές άσκοπα δικαστήρια και έξοδα».

Επιπλέον σύμφωνα με τιςοδηγίες της ΕΣΕΕ ο πελάτης ζητήσει την απόδειξήτου και ο καταστηματάρχηςαρνηθεί να την εκδώσει,σύμφωνα με το άρθρο 47του Ν.2065/92, μπορεί νακαταγγείλει το γεγονός στιςαρμόδιες αρχές ελέγχου τηςαγοράς και φυσικά, μπορείνα αρνηθεί την αγορά, νααφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 278 επισκέπτες