Νοσοκομείο Σερρών: Έκλεισε η ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών

Έκλεισε η ουρολογική κλινική του νοσοκομείου...

Κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών

Με κυρίαρχα αιτήματα την ανοιχτή προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία  μέχρι την πλήρωσή τους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την αύξηση του Προϋπολογισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι κινητοποίηση  έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Σερρών, στο πλαίσιο της...

serreslife

Χαμηλά τα επίπεδα ενδιαφέροντος για άδειες οπλοκατοχής από τους Σερραίους ιδιώτες.

Προβληματισμός στην Βουλή για το θέμα κατόπιν σχετικής ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίπεδα οπλοκατοχή που θυμίζουν ΗΠΑ έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και στην Ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ που έφερε στο φως ο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται αύξηση μεγαλύτερη από 48% στα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια το 2012, σε σχέση με το 2008. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε συνδυασμό με την άνοδο της ακροδεξιάς είναι οι καταλυτικοί παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση της σχετικής λίστας.


Έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, που κατατέθηκε στη Βουλή σε απάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει ότι ενώ τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας ανήλθαν το 2008 σε 1700, για το εντεκάμηνο του 2012 τα αιτήματα έφτασαν τα 2624, σημειώνοντας ουσιαστικά αύξηση 48%.

Ειδικότερα στο έγγραφο αναφέρεται ότι το 2008 υποβλήθηκαν 1.770 αιτήματα και ικανοποιήθηκαν τα 1.260. Το 2009 τα αιτήματα ιδιωτών για άδεια οπλοφορίας ήταν 1.797 και ικανοποιήθηκαν τα 1.381. Το 2010 τα αιτήματα ήταν 1.538 και ικανοποιήθηκαν τα 1.186. Το 2011 τα αιτήματα άδειας οπλοφορίας ήταν 2006 και ικανοποιήθηκαν τα 1.675, ενώ από 1.1.2012 έως 30.11.2012 υποβλήθηκαν 2.624 αιτήματα και ικανοποιήθηκαν τα 1.908.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, τα ανωτέρω αιτήματα συμπεριλαμβάνονται και τα αιτήματα ανανέωσης ισχυουσών αδειών κατοχής και οπλοφορίας για ατομική ασφάλεια, οι δε εν λόγω άδειες αφορούν οπλοφορία με πιστόλια ή περίστροφα (όχι κυνηγετικά όπλα).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, Νίκος Βούτσης και Θοδωρής Δρίτσας είχαν απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον υπουργό 'Άμυνας, επικαλούμενοι εύλογες ανησυχίες στελεχών της ΕΛΑΣ και συνδικαλιστικών οργάνων των αστυνομικών υπαλλήλων για την παρατηρούμενη αύξηση των αιτήσεων για άδεια οπλοφορίας, την σκοπιμότητα των αιτήσεων αυτών και την πιθανή συσχέτισή τους με τη δράση ακροδεξιών ομάδων και με θύλακες πολιτοφυλακής.

Ωστόσο στις Σέρρες σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής Αστυνομικής διεύθυνσης δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από ιδιώτη για άδεια οπλοχρησίας. Οι άδειες που αφορούν την προσωπική προστασία και βρίσκονται σε ισχύ δεν ξεπερνούν τις δέκα και ανήκουν σε συνταξιούχους ένστολους. Το ίδιο ισχύει και για τις άδειες κυνηγητικών όπλων όπου ο αριθμός των αιτήσεων έχει παραμείνει σταθερός.
Υπάρχουν αυστηρά κριτήρια για την έγκριση άδειας οπλοκατοχής που απαιτούν εξέταση από ψυχίατρο και εισαγγελική επικύρωση της απόφαση, με το 90% των αιτήσεων να απορρίπτονται.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη  

Διαβάστε επίσης: