Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

dps.jpgΔριμεία κριτική κατά της δημοτικής αρχής elvima.gif
Προ των ευθυνών της για μία ακόμη φορά θέτει τη δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων, η οποία άσκησε δριμεία κριτική εναντίον της, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εξαμηνιαίας συνέντευξης τύπου εφ’ όλης της ύλης για τα δημοτικά. Τη συνέντευξη παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων κ. Γαλάνης Στέργιος. “Ενάμισης χρόνος χαμένος για το δήμο Σερρών, είναι η διαπίστωση που κάνουν οι Σερραίοι δημότες, κρίνοντας την πορεία της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα”. Αυτή ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Γαλάνης, ενώ χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή του κ. Βλάχου αναξιόπιστη, ανέτοιμη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα διάφορα προβλήματα του δήμου, με αδικαιολόγητες αποφάσεις στο ενεργητικό της.
Οι Σερραίοι πολίτες, είπε ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, οι οποίοι προσδοκούσαν στην αξιοβίωτη πόλη που υποσχόταν προεκλογικά ο κ. Βλάχος είναι πλήρως απογοητευμένοι, διότι βλέπουν τη ζωή τους καθημερινά να γίνεται κόλαση, σε μία πόλη που “πνίγεται” στη σκόνη και στη λάσπη, με το οδικό της δίκτυο κατεστραμμένο, με δυσεύρετες τις θέσεις στάθμευσης και τα πάρκιν να αποτελούν άγνωστη λέξη.
Συνεχίζοντας υπογράμμισε την αναξιοπιστία της δημοτικής αρχής του κ. Βλάχου, υπενθυμίζοντας τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές της υποσχέσεις όπως:
- κατάργηση του φόρου 2% στα εστιατόρια, ψητοπωλεία, στις ταβέρνες, πιτσαρίες κ.λπ.,
- μείωση της τιμής του νερού στους χαμηλοσυνταξιούχους άνω των 70 ετών, όπως επίσης και ότι θα πληρώνουν μόνον 50 € το χρόνο για κατανάλωση νερού οι κάτοικοι της Οινούσας, Επταμύλων, Ξηροτόπου και Μετοχίου,
- μείωση των τελών καθαριότητας στις μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι τρία άτομα και στους χαμηλοσυνταξιούχους άνω των 70 ετών,
- αμφιδρόμηση της οδού Μ. Αλεξάνδρου,
- μικρό μέγαρο μουσικής στο κτίριο Νάσιουτζικ,
- δημοτική πινακοθήκη στο οικόπεδο έναντι της Δ.Ε.Π.Κ.Α. και μικρός κινηματογράφος στο υπόγειο του ιδίου κτιρίου κ.λ.π.

Ο κ. Γαλάνης τόνισε, ότι η δημοτική αρχή του κ. Βλάχου αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει διάφορα θέματα όπως π.χ. το ακίνητο της δημοτικής αγοράς, το κυκλοφοριακό κ.λπ. και ανήμπορη να συντονίσει και να ελέγξει τις εταιρείες που υλοποιούν τα έργα της τηλεθέρμανσης και φυσικού αερίου, λόγω των οποίων έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο της πόλης.
Επίσης χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για:
* την παραίτηση του δήμου από την πλήρη κυριότητα που έχει για το στρατόπεδο Παπαλουκά,
* τη δρομολόγηση της πώλησης του κερδοφόρου υδροηλεκτρικού σταθμού Οινούσας,
* την πρόσληψη του εκδότη της εφημερίδας “Ανεξάρτητος” κ. Ρακιτζή, ως εκπροσώπου τύπου στο αυτοκινητοδρόμιο,
* τη μεταστέγαση της πολεοδομίας του δήμου σε ιδιόκτητο κτίριο, πληρώνοντας 1800€ ενοίκιο το μήνα, ενώ μπορούσε να μεταφερθεί στο κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου θηλέων επί της οδού Βενιζέλου, χωρίς να πληρώνει ο δήμος ούτε ένα ευρώ.
Επίσης επεσήμανε ότι τα χρέη του δήμου κατά το έτος 2007 αυξήθηκαν σε 3.500.000 € από 2.300.000 € που ήταν στο τέλος του έτους 2006.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων κρίνοντας τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είπε, ότι έφθασε στο χαμηλότερό της σημείο. Υπογράμμισε ότι οι αχαρακτήριστες συμπεριφορές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κάλλιου και δημοτικών συμβούλων του ανήμπορου να παρέμβει δημάρχου, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας κατά των συμβούλων της αντιπολίτευσης, δημιουργούν συναισθήματα θλίψης στους Σερραίους δημότες.
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, όπως ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς του δήμου, παρουσίαση εκδηλώσεων κ.λπ., ενώ πρότεινε στη δημοτική αρχή να πάρει αποφάσεις για τις εξής προτεραιότητες, που έχει ανάγκη η πόλη, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας:
1) Υλοποίηση ασφαλτοστρώσεων για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου της πόλης.
2) Να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του υπόγειου πάρκιν πίσω από τη Νομαρχία, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
3) Με στόχο μια καθαρότερη πόλη να εκπονηθεί μελέτη για τη βελτίωση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων.
4) Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις γειτονιές, στα δημοτικά διαμερίσματα Οινούσας, Επταμύλων, Ελαιώνα και στους οικισμούς Ξηροτόπου, Μετοχίου και Κρίνου.
5) Αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία πολιτιστικού θεσμού πανελλήνιας εμβέλειας.
6) Ο εξωραϊσμός της πόλης πρέπει να ξεκινήσει από το τουριστικότερο μέρος της, τον Αγ. Ιωάννη.
7) Υλοποίηση της απόφασης 488/2005 για τα τραπεζοκαθίσματα.

Διαβάστε επίσης: