Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

pasok.jpgΤην Κυριακή στις κάλπες τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ elvima.gif
Τρεις είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΠαΣοΚ. Κώστας Τρέντσιος, Γιάννης Τσιπούρας και Παύλος Τσακιρίδης θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους την ερχόμενη Κυριακή, μόνο σε επίπεδο διεκδίκησης ψήφων, αφού το μεταξύ τους κλίμα φαίνεται να είναι καλό.
Τριάντα μέλη του ΠαΣοΚ είναι υποψήφιοι για τη νομαρχιακή επιτροπή, εκ των οποίων οι οκτώ είναι γυναίκες. Τέσσερις είναι υποψήφιοι για το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Βασίλης Μαντάς, Δημήτρης Νιζάμης, Ευθύμης Ραμπότας και η κ. Μαρία Σκέμπερη.
Ο κ. Νίκος Στεργίου «παίζει μπάλα» μόνος του, αφού δεν έχει «αντίπαλο» για τη θέση του Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης πόλης Σερρών.

Το μητρώο που συντάχθηκε κατά τη διαδικασία της 11 Νοεμβρίου, θα ισχύσει και στην προκειμένη περίπτωση. Θα ψηφίσουν, δηλαδή και τα μέλη και οι φίλοι του ΠαΣοΚ.
Πως, όμως, θα αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις των διπλοεγγεγραμμένων, διασφαλίζοντας την ορθότητα και εγκυρότητα του αποτελέσματος;
«Δεν πιστεύω να έχουμε προβλήματα κι αυτό το εγγυάται και η παρουσία των εφορευτικών επιτροπών, αλλά και η παρουσία των υποψηφίων. Θα αποδεχθούμε την εγκυρότητα του αποτελέσματος και την αξιοπιστία,» υπογραμμίζει το μέλος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Λευτέρης Αβραμάκης.
Η «μάχη» των υποψηφίων Γραμματέων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όλα δείχνουν πως θα είναι σκληρή, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για το ΠαΣοΚ.
Οι «πρωταγωνιστές» αυτής της αναμέτρησης, δηλώνουν:
Κώστας Τρέντσιος:
«Πρέπει να συγκροτηθεί μία οργάνωση που θα έχει τη δυνατότητα να εξειδικεύσει, να δώσει όραμα και στόχο στους πολίτες των Σερρών. Είναι σημαντικό και για το ίδιο το ΠαΣοΚ, αλλά και για την κοινωνία. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι μεταξύ συναγωνιστών, μεταξύ φίλων. Είναι καλό ότι υπάρχει διάθεση από αρκετούς να συμμετέχουν. Είναι πολύ σημαντικό ότι πολλά και νέα άτομα διεκδικούν μία θέση στη νομαρχιακή. Αυτό μας «γεννά» ελπίδες και μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι μπορούμε να πάμε μπροστά».
Γιάννης Τσιπούρας:
«Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι αποτελεί θέση ευθύνης, θέση δουλειάς και θα πρέπει όσοι ασχοληθούμε και μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, να έχουμε πάντα κατά νου ότι πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες και την κοινωνία, σε ένα χρονικό «περιβάλλον» που χαρακτηρίζεται από μια αντιλαϊκή και αντικοινωνική κυβέρνηση, που λαμβάνει μέτρα που ενισχύουν, δυστυχώς, τη φτώχεια, την ακρίβεια και την ανεργία. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, δηλώνω κι εγώ παρών στη μάχη, προκειμένου να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές».
Παύλος Τσακιρίδης:
«Δεν έχει σημασία η εκλογική αναμέτρηση. Το αύριο έχει σημασία. Αν μετά την Κυριακή, όλα τα στελέχη ενωθούν και δουν τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Αυτά έχουν ουσία. Μεγάλη σημασία έχει να μπορέσει το όργανο που θα εκλεγεί, να παρουσιάσει τα πραγματικά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, που είναι πάρα πολλά».
Γενικότερα, πολλά νέα (και ηλικιακά και άφθαρτα) συμμετέχουν ως υποψήφιοι στη διαδικασία κι αυτό το «μεταφράζουν» θετικά στο ΠαΣοΚ, ενώ δεν φαίνεται πως θα λειτουργήσουν τα μπλοκ που λειτούργησαν για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΠαΣοΚ κι αυτό φυσικά αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών.
Χρήστος Γεωργιάδης (Υποψήφιο μέλος νομαρχιακής επιτροπής):
«Αυτό που με ώθησε στο να συμμετέχω ήταν από τη μια η κρισιμότητα της κατάστασης και από την άλλη η αντίληψη ότι μπορούμε να επέμβουμε στην κατάσταση με τη συμμετοχή. Το Κίνημα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, το οποίο υπάρχει και υπήρχε πολύ πριν από μένα. Αυτό το οποίο μπορώ να οραματιστώ είναι μια διαδικασία στην οποία θα συμμετέχουν οι πολίτες πιο ενεργά και στην οποία θα υπάρχει ένα παραγωγικό αποτέλεσμα, που θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία».
Πασχάλης Τόσιος (Υποψήφιο μέλος νομαρχιακής επιτροπής):
«Είναι ενθαρρυντική η συμμετοχή του κόσμου. Πιστεύω ότι το ΠαΣοΚ δεν έχει περιθώρια να μην ξεκινήσει τη νέα εποχή. Πιστεύω ότι δεν είναι αργά, ότι με αγώνα και με το να είμαστε κοντά στα προβλήματα, θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να δώσουμε απάντηση στην κακή διακυβέρνηση της δεξιάς».
Δημήτρης Χατζηαγοράκης (Υποψήφιο μέλος νομαρχιακής επιτροπής):
«Αυτό που με ώθησε είναι η διάθεση προσφοράς μέσα από τα όργανα του κινήματος. Η προσφορά μας δεν μπορεί να είναι μόνο ατομική. Σε ατομικό επίπεδο κατακερματίζεται και τελικά αποδυναμώνεται. Σε μαζικό επίπεδο, οργάνων και θεσμών, είναι ισχυρότερη και μπορεί να συσπειρώσει την Ελληνική κοινωνία».
Κυριακή κοντή γιορτή, λέει ο θυμόσοφος λαός μας και όλα φυσικά θα κριθούν τότε.

Διαβάστε επίσης: