Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

mathitiada_ameaΜαθήματα ισοτιμίας, αποδοχής της διαφορετικότητας και ενεργού συμμετοχής.

Υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας και της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής (ΕΠΕ) διεξάγεται από την περασμένη Παρασκευή 7 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών η ένατη Πανελλήνια Μαθητιάδα. Στην φετινή Μαθητιάδα και για Πέμπτη συνεχή χρονιά, οι μετέχοντες μαθητές θα λάβουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια εξοικείωσης με 15 παραολυμπιακά αθλήματα , ενώ επίσης θα παρακολουθήσουν αλλά και θα συμμετάσχουν σε αγώνες επίδειξης κορυφαίων παραολυμπιακών αθλητών.

Συμπαίκτες μαθητές και πρωταθλητές. Στα αριστερά διακρίνεται ο έλληνας πρωταθλητής Χ. Κωνσταντακόπουλος Κεντρικό σύνθημα της όλης διοργάνωσης που φιλοξενείται στο παραολυμπιακό πάρκο Πρώτης Σερρών και ολοκληρώνεται στις 12 Μαϊου έχει επιλεγεί να είναι το «Θ’ Μαθητιάδα, η Συνάντηση των Πολιτισμών». Συμμετέχουν 900 μαθητές και μαθήτριες από 56 Γυμνάσια από όλους τους νομούς της Ελλάδας, καθώς και αποστολές ελληνικών σχολείων της ομογένειας από 24 χώρες και από τις πέντε ηπείρους, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

Ο στόχος-μήνυμα δίδεται με σαφήνεια από τον πρόεδρο της ΕΠΕ Παναγιώτη Σταματόπουλο ο οποίος κατανοεί την Θ’ Μαθητιάδα ως ” έμπρακτη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να γίνουν κοινωνοί του Παραολυμπιακού Αθλητισμού και να γνωρίσουν τη μαγεία του”. Ο πρόεδρος της ΕΠΕ έχει δίκιο. Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος κατανόησης της ουσίας του παραολυμπιακού αθλητισμού πέραν της πραγματικής επαφής των νέων ανθρώπων με τα αθλήματα, τα μυστικά τους και τους πρωταγωνιστές τους.

Η συμμετοχή του μαθητόκοσμου στα αθλητικά δρώμενα του παραολυμπιακού κινήματος δεν θα είναι η μοναδική. Εχουν προγραμματιστεί ποικίλλες άλλες δράσεις στο Παραολυμπιακό Πάρκο που όπως οι διοργανωτές εξηγούν “έχουν ως στόχο την κατανόηση και αποδοχή της αναπηρίας και της διαφορετικότητας”. Το στίγμα των πρόσθετων δράσεων μας αποδίδει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΕ παραολυμπιακός πρωταθλητής Σάκης Κωστάρης με έναν ιδιαίτερα ευρηματικό τρόπο : “Το παραολυμπιακό κίνημα είναι κομμάτι αναπόσπαστο του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, εμπνέεται και καθορίζεται από τις ίδιες αξίες αρχές και ιδανικά.

Η μαθητεία νέων ανθρώπων στα μυστικά του παραολυμπιακού αθλητισμού είναι μαθητεία στα ιδανικά της χειραφέτησης , της διεκδικητικότητας και της ισοτιμίας. Μυούμενοι στον παραολυμπιακό αθλητισμό οι έλληνες και ομογενείς μαθητές, δεν εθίζονται στον ρόλο του θεατή και στην ηδονή της κερκίδας, αντίθετα εμβαθύνουν στην ουσία της συμμετοχής, αποφεύγουν πλέον την παθητική κερκίδα και τον βολεμένο ρόλο του θεατή, γίνονται οι ίδιοι πρωταγωνιστές”. Στην τελευταία φράση του Σ. Κωστάρη συμπυκνώνονται όλα τα ιερά και όσια του διεθνούς παραολυμπιακού κινήματος, όλη η κοινωνική παιδευτική του αξία.

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...