Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Σωτήρια ήταν η επέμβαση πέντε ατόμων, τεσσάρων εκπαιδευμένων πολιτών κι ενός γιατρού, σε έναν 50χρονο ο οποίος κατέρρευσε από ανακοπή καρδιάς λίγο πριν την Ανάσταση έξω από την εκκλησία στην Τριάδα Σερρών.

Τον 50χρονο έσωσαν ο πρόεδρος του Ηρακλή Χειμάρρου Βασίλης Πουρτουλίδης, ο  πιστοποιημένος νοσηλευτής της ομάδας  Παναγιώτης Τσακαλίδης, ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, μια γυναίκα του χωριού και ο ιερέας οι οποίοι ήξεραν ΚΑΡΠΑ ενώ σωτήρια αποδείχθηκε η ύπαρξη δύο απινιδωτών στο διπλανό χωριό, τον Χείμαρρο Σερρών, της ομάδας και του χωριού από προσφορά ενός πολίτη.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έκανε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Ηρακλή Χειμάρρου Βασίλης Πουρτουλίδης: «Ο γραμματέας της ομάδας με ειδοποίησε ότι έξω από την εκκλησία είχε καταρρεύσει ένας συγγενής του, ένας 50χρονος από ανακοπή καρδιάς. Μαζί με τον νοσηλευτή της ομάδας μας, Παναγιώτη Τσακαλίδη, τρέξαμε προς τα εκεί παίρνοντας τον απινιδωτή που είχαμε στο χωριό, ενώ έχουμε κι έναν δεύτερο στην ομάδα. Όταν βρεθήκαμε στη σημείο βρήκαμε τον ιερέα να κάνει μαλάξεις στον 50χρονο κι αναλάβαμε εμείς, κάτι που κάναμε για πάρα πολύ ώρα γιατί δεν είχε σφυγμό. Αμέσως ήρθε ο γιατρός Μιχάλης Συμεωνίδης, που κάνει Πάσχα στο χωριό αλλά και μια κοπέλα. Κάναμε κάρπα για πάρα πολύ ώρα ενώ σχετικά γρήγορα ήρθε το ασθενοφόρο που τον διεκόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο τον είχαμε επαναφέρει και είχε επαφή με το περιβάλλον. Ο Παύλος σώθηκε από θαύμα, από το γεγονός ότι ξέραμε κάρπα και αλλά και από ότι είχαμε δύο απινιδωτές στο Χείμαρρο που αποδείχτηκαν σωτήριοι. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το Πάσχα θα παραμείνει στη μνήμη μας σαν κάτι ξεχωριστό».

Ο ένας απινιδωτής βρίσκεται σε κεντρικό σημείου του Χειμάρρου και ο άλλος στα γραφεία της τοπικής ομάδας, του Ηρακλή Χειμάρρου ενώ αρκετοί κάτοικοι του χωριού έχουν εκπαιδευτεί πιστοποιηθεί από το KIDS SAVE LIVES-Τα παιδιά σώζουν ζωές.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 427 επισκέπτες