Σέρρες: Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο από τη Βουλγαρία – Σώθηκαν οι επιβάτες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης ένα...

«Άδειασε» την Χρ. Παλάζη ο δήμαρχος Σερρών Αλ. Χρυσάφης: Πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα

Στο «μικροσκόπιο» των Εισαγγελικών αρχών έχουν «μπει» τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών.


Μεγαλειώδης ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Το μέλλον της ιστορίας: Πώς ο πόλεμος της Ουκρανίας αλλάζει το παγκόσμιο τοπίο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Τα ηχηρά ονόματα των συντελεστών: η Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος είχε την επιμέλεια της έκδοσης και ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ο οποίος είναι ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου, αποτέλεσαν την αφορμή για να … καταληφθεί το ξενοδοχείο Philippos Xenia από τους συμμετέχοντες.

Η διεθνής θέση της Ελλάδας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ενεργειακή κρίση αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που ακολούθησε.

Στο βιβλίο, άλλωστε, οι 16 συγγραφείς και ο επιμελητής αναλύουν τη νέα πραγματικότητα στις διεθνείς σχέσεις, από την ενεργειακή κρίση μέχρι τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Μέσα από ευσύνοπτες απαντήσεις 16 ειδικών σε 26 ερωτήσεις οι αναγνώστες αποκτούν μια εμπεριστατωμένη εικόνα για σχεδόν όλες τις παραμέτρους του δραματικότερου μεταψυχροπολεμικά παγκόσμιου γεγονότος.

Στην έκδοση συμμετέχουν με κείμενά τους οι: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Ευάγγελος Γεωργούσης, Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, Μάνος Καραγιάννης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Μαριλένα Κοππά, Κώστας Α. Λάβδας, Πέτρος Λιάκουρας, Γιάννης Μανιάτης, Έφη Πενταλιού, Άγγελος Πετρόπουλος, Σωτήρης Ρούσσος, Σωτήριος Κ. Σέρμπος, Απόστολος Ταμβακάκης, Πλάμεν Τόντσεφ, Κωνσταντίνος Φίλης και Τάσος Χατζηβασιλείου

Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης: