Περιστατικό βίας ανηλίκων σε σχολείο της πόλης στις Σέρρες

Περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού, αυτή τη φορά μέσα σε αυλή...

Στις Σέρρες τα κλασικά αυτοκίνητα του “Mycenaean - Minoan Rally”

Μία φάση του γνωστού “Mycenaean–Minoan Rally”...

Πρόταση του Δήμου Σερρών για νέο προπονητικό κολυμβητήριο στις Σέρρες

Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας να δώσει λύση στα προβλήματα του υγρού στίβου προς όφελος των αθλητών και αθλητριών, αποφάσισε να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, προϋπολογισμού 1.977.800 ευρώ.

Για στοχευμένη προσπάθεια αποδυνάμωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την πανδημία, έκανε λόγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από τις Σέρρες κατά τη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο όπου μαζί με τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, και στελέχη από την τοπική Οργάνωση Βάσης του ΜέΡΑ25 Σερρών, συνάντησε εκπροσώπους γιατρών, νοσηλευτών και συμβασιούχων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Όπως ανέφερε: “… αυτό που θέλει η ολιγαρχία σε αυτή τη χώρα είναι αυτό το κτήριο εδώ (Νοσοκομείο Σερρών) να γίνει κομμάτι του real estate της, ιδιώτες να μπούνε μέσα να αλωθεί το ΕΣΥ , οι φτωχοί να μπαίνουνε κάπου να μην πεθαίνουν στο δρόμο τουλάχιστον, αλλά όλο το σύστημα να ιδιωτικοποιηθεί μέσω από ψευτοΣΔΙΤ, δήθεν συμπράξεις ιδιωτικού – δημοσίου τομέα, που ουσιαστικά θα εγγυώνται τα κέρδη των ιδιωτών μέσα από ασφαλιστικές εταιρείες. Εσείς που μας ακούτε θα πληρώνετε πολύ περισσότερα σε ιδιώτες οι οποίοι θα σας παρέχουν πολύ χειρότερες υπηρεσίες υγείας. Αυτό είναι ένα πλάνο το οποίο εμείς στο ΜέΡΑ 25 να το αντιπαλέψουμε και τελικά να το υπερνικήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιάννης Αγοραστός ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο τότε, λέγοντας πως “υπήρξαν περικοπές με συνέπεια τα νοσοκομεία να μην έχουν το κατάλληλο και το ανάλογο σύμφωνα με το οργανόγραμμα προσωπικό, να μην έχουν γίνει προσλήψεις τα τελευταία χρόνια μόνιμου προσωπικού, να μην υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας”. Παράλληλα τόνισε πως αυτό που ζητούν είναι μόνιμες προκηρύξεις θέσεων, να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μην μεταφερθούν κάποιες ειδικότητες όπως η σίτιση, η φύλαξη και η καθαριότητα στον ιδιωτικό τομέα.

Νοσοκομειακοί γιατροί: Απίστευτη πίεση, χωρίς βοήθεια
«Κατά τη διάρκεια της πανδημία ως Νοσοκομείο βιώσαμε μια απίστευτη πίεση χωρίς καμία βοήθεια» είπε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης, εξηγώντας ότι προς το κομμάτι των γιατρών δεν προσλήφθηκαν άτομα και εκ των ενόντων όσοι γιατροί ήταν εκεί άσχετων ειδικοτήτων προσπάθησαν να βοηθήσουν την κατάσταση , ενώ στη ΜΕΘ τα έξι κρεβάτια γίνανε 10 , όχι όμως με προσθήκη προσωπικού.

Η εικόνα με αριθμούς
Με αριθμούς οι γιατροί στο Νοσοκομείο Σερρών από τις 161 οργανικές θέσεις αυτή τη στιγμή είναι 88 μόνιμοι και 6 επικουρικοί είπε ο κ. Παπαμιχάλης. «Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού, η καρδιολογική έχει μείνει με 3 γιατρούς , έρχονται γιατροί από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, τώρα θα έρχονται και ιδιώτες για να καλύψουν τις ανάγκες. Οι γιατροί στη ΜΕΘ κάνουν 15 εφημερίες ο καθένας , σε όλες τις κλινικές δεν υπάρχει γιατρός που να κάνει κάτω από 8 – 9 εφημερίες» Ο κ. Παπαμιχάλης επισήμανε πως πρέπει και ο κόσμος διεκδικήσει το Νοσοκομείο που πρέπει να έχει ο Νομός, ζητώντας κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων και μαζικές προσλήψεις.

Συμβασιούχοι: «Θέλουμε να δικαιωθούμε»
Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις στο Νοσοκομείο, ζήτησαν να μπει ένα τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία τους με την ανανέωση – παράταση των συμβάσεών τους, από τη στιγμή που μπήκανε με ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης σημείωσε πως απαιτείται ένα είδος ταξικής αφύπνισης διότι είναι ταξικό αυτό που συμβαίνει, είναι λεηλασία της κοινωνίας, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βαρουφάκης στη 1.30 ήταν καλεσμένος στο ΔΙΠΑΕ ως ακαδημαϊκός όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Τεχνολογία, χρήμα, πόλεμος».
Το απόγευμα στις 6.30 συναντήθηκε με περιβαλλοντικούς Συλλόγους και κινήματα καθώς και με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών Συλλόγων.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 410 επισκέπτες