Στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων...

Ο Δήμαρχος Σερρών και Πρόεδρος της Επιτροπής...

Διαμαρτυρία …μετά μουσικής στις Σέρρες για τα Τέμπη και το νερό

Με στίχους και μουσική εξέφρασαν την οργή τους...

Παίζει με ανθρώπινες ζωές o Δήμαρχος - Επιβάλλεται η επέμβαση Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αριάδνης Παπαφωτίου κατηγορεί για Εγκληματική ανευθυνότητα τον Δήμαρχο, που αν και ΓΝΩΡΙΖΕ αρμοδίως την κατάσταση, επέτρεψε την χρήση της Ανατολικής κερκίδας του Γηπέδου του Πανσερραικού, ενώ αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και με πολύ σοβαρή δομική παθολογία, σύμφωνα με...


Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ανοιχτής πολιτικής του ομιλίας, το βράδυ της Παρασκευής στις Σέρρες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η ΝΔ είναι με την πλάτη στον τοίχο. Eίναι μια φιλελεύθερη κυβέρνηση της Δεξιάς, που συνδυάζει το νέο με το παλαιό πελατειακό κράτος, με  ρεκόρ απευθείας αναθέσεων. Δεν ακούει την κοινωνία»υποστήριξε –μεταξύ άλλων- ο κ.Τσακαλώτος, καυτηριάζοντας τις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην ενεργειακή αγορά, δεν βάζει πλαφόν στα κέρδη, δεν περιορίζει τα υπερκέρδη, δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και την αυθαιρεσία έναντι των καταναλωτών. Κάνει φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, και παίρνει τα λεφτά από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, βυθίζει τη χώρα στο χρέος ξανά, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας για να κάνει δώρα στους φίλους της».

Χαρακτήρισε αδυναμία της κυβέρνησης το να απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέχοντας στην περίοδο του 2015 , λέγοντας πως “οι εκλογές δεν γίνονται με την κριτική στο παρελθόν“, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέστρεψε την χώρα. Κάποιοι άλλοι μας έφεραν στη χρεοκοπία και στην τραγωδία των μνημονίων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάνοντας απολογισμό της θητείας της κυβέρνησής του στον τομέα της οικονομίας είπε πως «αφήσαμε πλεονάσματα, ρυθμισμένο χρέος, το μαξιλάρι, μικρή, αλλά σταθερή ανάπτυξη από το 2017 και μετά. Με την κοινωνία όρθια, με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και της φτώχειας και με τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε το 2018. Επιπλέον, και σε συνθήκες Μνημονίου, επεκτείναμε τον νόμο Κατσέλη προστατεύοντας την πρώτη κατοικία.»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως η υλοποίησή του πρόκειται να φέρει στον Ελληνικό λαό μια πραγματική προοπτική, ενώ ως κύριους άξονες του προγράμματος τόνισε : την λήψη μέτρων για την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την στήριξη των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την στήριξη των μικρομεσαίων.

«Ο μεγάλος ελέφαντος είναι το ιδιωτικό χρέος και ο πτωχευτικός κώδικας. Δεν μπορούν ν’ ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι αν δεν αντιμετωπίσουμε ευθέως το ιδιωτικό χρέος. Γι’ αυτό και θα υπάρχει κούρεμα  χρέος και θα υπάρχουν 120 δόσεις. Θα βρούμε νέα εργαλεία για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και για την αναπτυξιακή τράπεζα» δήλωσε ο πρώην Υπουργός.

Ολοκληρώνοντας,  ο κ.Τσακαλώτος χαρακτήρισε την κυβέρνηση “επιεικώς προβληματική” και κάλεσε τους Σερραίους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για μια πραγματική προοπτική και μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα αλλάξει τον τόπο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών Τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών  στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, παρουσίασε σε εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ (...

swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 171 επισκέπτες