Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η Σερραία Ηλιάνα Τριανταφύλλου χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

«Αυτό το κοριτσάκι είναι το μέλλον του γυναικείο επί κοντώ. Πολλά συγχαρητήρια!!!» έγραψε η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη.

Η 17χρονη αθλήτρια του Γ.Σ. Σέρρες 93 και του Σάββα Κεφαλίδη (ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Κερκίνη Σερρών) έκανε αυτό που μπορούσε και με άλμα στα 4,05 μ. ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στη διοργάνωση, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ιερουσαλήμ. Η ταλαντούχα αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με δάκρυα χαράς στα μάτια, στις αγκαλιές των συναθλητών της που βρέθηκαν στο στάδιο για να στηρίξουν την προσπάθεια της, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα. Η 17χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,60 μ. και πέρασε διαδοχικά δίχως απώλειες τα 3,75 μ., 3,85 μ., 3,95 μέτρα. Στη συνέχεια πέρασε τα 3,95 μ., ενώ δεν υπερέβη τα 4,10 μ., γνωρίζοντας πριν την τρίτη άκυρη πως είναι ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στην αγκαλιά του προπονητή της Σάββα Κεφαλίδη αμέσως μετά την μεγάλη επιτυχία της

Η Τριανταφύλλου έδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν και έφτασε στο στόχο της, σε έναν αγώνα που ήταν η μόνη που ξεπέρασε τα 4,00 μέτρα. Το επίπεδο του τελικού ήταν καλό, ωστόσο τα υπόλοιπα φαβορί του αγώνα, ανάμεσα σε αυτά και η Γερμανίδα Λίλι Σαμάνσκι με 4,21 μ., δεν βρέθηκαν στην ημέρα που θα ήθελαν. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Βικτόρια Όντροβα με 3,95 μ., η οποία μετά τη μία άκυρη στα 4,05 μ., ανέβηκε στα 4,10 μ., ώστε να απειλήσει την Ελληνίδα, δίχως όμως επιτυχία. Χάλκινη ήταν η Ελά Ουντένας (Σουηδία) με 3,85 μέτρα.

Η αθλήτρια του Σάββα Κεφαλίδη κατάφερε να ανακάμψει στη διάρκεια της θερινής περιόδου, μετά τον τραυματισμό που είχε τον χειμώνα και την κράτησε μακριά από τους αγώνες. Παρά την αποχή της από τη δράση κατάφερε γρήγορα να βελτιώσει τα ρεκόρ της και να φτάσει στα 4,15 μ. πριν λίγες ημέρες στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης. Η αθλήτρια κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που είναι μόλις η τρίτη στην ιστορία της και παράλληλα συνέχισε την μεγάλη παράδοση της χώρας μας στο επί κοντώ, ένα αγώνισμα που μας έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Η χώρα μας έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ηλιάνα Τριανταφύλλου: Η συγκίνηση της στο βάθρο, το κλάμα του προπονητή και οι θυσίες της οικογένειας

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ και το κεντρικό πρόσωπο στο Νομό Σερρών όπου ετοιμάζονται να…γκρεμίσουν τα τείχη της πόλης για να την υποδεχθούν.

Η 17χρονη αθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18 που ολοκληρώθηκε στην Ιερουσαλήμ έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στην ΕΡΤ Σερρών ενώ για το χρυσό κορίτσι του Σερραϊκού στίβου μίλησαν ο προπονητής Σάββας Κεφαλίδης και ο πατέρας της, Γιάννης Τριανταφύλλου.

«Πιο σημαντικά τα λόγια της Στεφανίδη»

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε ότι θέλει να χαρίσει το πρώτο της μετάλλιο στην οικογένεια της που έκανε τόσες θυσίες για αυτήν και στον προπονητή της ενώ για τα συναισθήματα της στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου υπογράμμισε:

«Τι να σας πω. Τα είχα χάσει εκεί πέρα. Βασικά ήθελα να ζήσω και το τελευταίο δευτερόλεπτο εκεί πάνω. Πολύ συγκίνηση, χαρά και περηφάνια. Είμαι ενθουσιασμένη, είναι πολλά συναισθήματα μαζί. Είχα θέσει ως στόχο να μπω στην τριάδα, ήμουν πολύ συγκεντρωμένη και ήρθε το χρυσό.

Όσο για το τι ήταν πιο σημαντικό, το μετάλλιο ή αυτό που έγραψε για αυτήν η Κατερίνα Στεφανίδη (ότι αυτό το κοριτσάκι είναι το μέλλον του Ελληνικού επί κοντώ) είπε: «Πιστεύω για μένα πιο σημαντικό είναι αυτό που έγραψε μια αθλήτρια τόσο έμπειρη και με τόσες επιτυχίες. Όταν το διάβασα δεν το πίστευα, τρελάθηκα. Μάλιστα μου έστειλε μήνυμα και η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Πόλακ».

Σάββας Κεφαλίδης: «Θα «γευτούμε» κι άλλες επιτυχίες»

O προπονητής που ανακάλυψε το ταλέντο της Ηλιάνας Τριανταφύλλου είναι ο Σάββας Κεφαλίδης. Ο Σερραίος προπονητής μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:  «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Υπήρξαν κάποια γεγονότα στην αθλητική μου και στην προπονητική μου καριέρα αλλά σαν κι αυτό δεν έχει. Είναι η κορυφαία μου στιγμή ως προπονητής. Το επόμενο θα είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακοί αγώνες. Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα πιθανώς να τα «γευτούμε» και αυτά.

Για το πώς ένιωσε και τι σκεφτόταν όταν η Ηλιάννα ήταν στο βάθρο των νικητών:

«Έκλαιγα. Δεν έβλεπα μπροστά μου. Τα θυμήθηκα όλα. Εκείνη την εκδήλωση που είχαμε κάνει στη Λιβαδιά Σερρών, την ημέρα αθλητισμού όταν είδα για πρώτη φορά την Ηλιάνα. Μάλιστα με μία αθλήτρια με την οποία είχαμε πάει μαζί σε εκείνη την εκδήλωση, η Μαγδαλένα Τριχοπούλου μου θυμίζει συχνά πως είχαμε πάει εκεί»

-Για τα όσα έγραψε η Κατερίνα Στεφανίδη και τα μηνύματα της Νικόλ Κυριακοπούλου:

«Μιλάω συχνά με την Κατερίνα, είναι πολύ σημαντικό όταν μια τέτοια αθλήτρια λέει αυτά για την Ηλιάνα. Αυτές οι αθλήτριες γνωρίζουν την Ηλιάνα, την μάθανε. Κάποτε η Ηλιάνα ζητούσε αυτόγραφα από αυτές και τώρα ζητάνε αυτές από αυτήν. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που η Ηλιάνα ήταν 2η η Νικόλ της είπε ότι αυτή έπρεπε να κερδίσει γιατί ήταν καλύτερη από όλες»

Για τις βοήθειες που είχαν:

«Ευχαριστώ όλους τους Σερραίους, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Τάσο Χατζηβασιλείου και σε όλους τους χορηγούς της Ηλιάνας που στηρίζουν τον κόπο της και την «τρέλα» τη δικιά μου».

Για το αν περίμενε το μετάλλιο:

«Βάση στατιστικής και βάση λίστας το περίμενα αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται σε έναν αγώνα. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Είχε πάρα πολύ αέρα, πολύ πλάγιο αέρα. Αυτό εμάς μας βοήθησε γιατί οι αθλήτριες που είχαν μεγάλα κοντάρια είχαν πρόβλημα. Εμείς κάνουμε προπονήσεις σε ανοιχτό κι όχι σε κλειστό χώρο και τους τελευταίους δύο μήνες στις Σέρρες είχαμε καιρό με αέρα και βροχές. Αυτό μας έκανε πιο έμπειρους».

Γιάννης Τριανταφύλλου: «Ματώσαμε αλλά άξιζε»

Ο πατέρας της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γιάννης Τριανταφύλλου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

Για τα συναισθήματα του:

«Φοβερή συγκίνηση, υπερηφάνεια. Δεν περιγράφεται αυτό που έχει κάνει η μικρή. Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς, ταλαιπωρίας, τα πήγαινε έλα από την Κερκίνη στις Σέρρες για να κάνει προπονήσεις και φτάσαμε στο ποθητό. Δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Τον πρώτο χρόνο ερχόμασταν Σέρρες τρεις φορές την εβδομάδα αλλά όσο ανέβαινε επίπεδο ερχόμασταν κι έξι φορές. Κάθε εβδομάδα έκανα 700 χιλιόμετρα την εβδομάδα με όλες τις καιρικές συνθήκες. Στερηθήκαμε πολλά για να φτάσει η Ηλιάνα εδώ, αλήθεια έχω «ματώσει» αλλά η γλύκα ήρθε στο τέλος. Το καλό έρχεται και τα ξεχνάς όλα σε μια στιγμή»

Για τη στιγμή της απονομής του μεταλλίου:

«Τι να πω. Να βλέπεις το παιδί σου στο πιο ψηλό βάθρο ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τα λόγια περισσεύουν. Έκλαιγε το παιδί μου ακούγοντας τον ύμνο και κλαίγαμε κι εμείς. Αφού γλίτωσα το… έμφραγμα πάλι καλά. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω από τη χαρά και τη συγκίνηση.  Μακάρι να το ζήσουν πολλοί γονείς αυτό που έζησα εγώ».

Για την ενασχόληση της Ηλιάνας με τον αθλητισμό:

«Από μικρή ήταν σε μέσα σε όλα. Στο χωριό δεν έχει πολλά να κάνεις κι έπαιζε ποδόσφαιρο με τα αγόρια και την έγραψα σε τοπικές ακαδημίες στη Ροδόπολη. Ασχολήθηκε για λίγο και με το κικ μπόξινγκ όπου κι εκεί ήταν καλή ώσπου βρέθηκε στο δρόμο μας ο Σάββας Κεφαλίδης».

-Για τα όνειρα τους για την Ηλιάνα:  

«Εμείς αφήνουμε να ονειρεύεται η Ηλιάνα, το μόνο που θέλουμε είναι να είναι καλά στην υγεία της και να την στηρίζουμε. Θέλουμε να τη δούμε όλο και πιο ψηλά. Η Ηλιάνα απέδειξε ότι όταν κάποιος θέλει μπορεί να πετύχει πολλά».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Πανσερραϊκός: «Λουκέτο» στο γήπεδο Το γήπεδο των Σερρών θα κλείσει επ’ αόριστον και πλέον αναζητείται λύση για το επερχόμενο ματς του Πανσερραϊκού με τον Αρη και όχι μόνο. Ραγδαίες είναι οι εξ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 366 επισκέπτες