Αγριογούρουνα ρημάζουν τις καλλιέργειες στον δήμο Σιντικής

Η Κερκίνη έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές αλλά έχει και...

Σέρρες - ΑΣΠΑΙΤΕ: Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει, για το ακαδ. έτος...

ΓΣΕΒΕΕ: Υπερχρεωμένες οι επιχειρήσεις εστίασης - Αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας τους

Μετά τα lockdown και ευρύτερα το πλήγμα από την πανδημία, έχει έρθει η ενεργειακή κρίση να εντείνει την πίεση στον κλάδο της εστίασης. Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων εστίασης βρίσκεται σε κατάσταση υπερχρέωσης. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές σε τουλάχιστον...


Πυροσβέστες από τη Ρουμανία με τον εξοπλισμό τους και τα οχήματα τους πέρασαν το βράδυ της Πέμπτης από τον Προμαχώνα με προορισμό την Αθήνα.

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες είναι οι πρώτοι από τους περίπου 200 πυροσβέστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα σταθμεύουν εδώ και θα εργάζονται μαζί με τους Έλληνες πυροσβέστες κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Οι πυροσβέστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέρχονται από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία. Η Βουλγαρία θα στείλει πυροσβέστες και εξοπλισμό στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο στόχος είναι να αποφευχθούν μεγάλες δασικές πυρκαγιές όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε φέτος, λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταλλαγής Εμπειρογνωμόνων της ΕΕ στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης: