Πιο ακριβά φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες στις Σέρρες

Η ακρίβεια δεν άφησε ανέγγιχτα και τα αγαπημένα...

Πρόταση για κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις Σέρρες την Κυριακή

Την πρόταση του να παραμείνουν κλειστά τα...

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δράσεις ευαισθητοποίησης την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.


Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Σερρών Δημήτρη Σιαμάγκα.

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 57 ετών, προδομένος από την καρδιά του.

Ο αδόκητος χαμός του προκαλεί θλίψη σε όλη την κοινωνία των Σερρών καθώς πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον χώρο της παιδείας που υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός πολλά χρόνια τώρα.

Ο εκλιπών υπήρξε υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ταπεινότητας και ανθρωπιάς. Προσέφερε με ευσυνειδησία, διορατικότητα και ήθος, πολύτιμες υπηρεσίες στη πόλη και στην εκπαίδευση για την οποία εργάστηκε σκληρά.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Σιαμάγκα θα τελεσθεί την Τετάρτη στις 11 ώρα στον ιερό ναό του Άγιου Δημητρίου.
Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών η κηδεία θα γινει με δαπάνη του Δήμου Σερρών και τιμές εν ενεργεία Δημάρχου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΑΜΑΓΚΑ

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1965 από γονείς αγρότες σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Ήταν παντρεμένος με τη δασκάλα Τσιγκρά-Ζήκα Αναστασία με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Χρήστο.

Σπούδασε Παιδαγωγικά, Οικονομικά και Θεολογία και ήταν κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμ.Παπάς», καθώς επίσης και το γονεϊκό κίνημα μέσα από συλλόγους γονέων.

Για επτά έτη υπήρξε ο διοργανωτής των μαθητικών εκδηλώσεων ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ, ενώ συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα, που έγραψε το Βιβλίο Τοπικής Ιστορίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχοντας την επιμέλεια των ενοτήτων που αναφέρονται στην εγκατάσταση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας στις Σέρρες, την καθημερινή ζωή στις Σέρρες του Μεσοπολέμου και τη δημιουργία της λίμνης Κερκίνης.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λευκώνα την περίοδο 2007-2011, ενώ από το 2012 ήταν Διευθυντής στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ως μέλος κι αργότερα ως Αντιπρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 καταγγέλλοντας τη διαδικασία απευθείας αναθέσεων.

Συμμετείχε από την αρχή στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ». Ως συντονιστής της θεματικής ομάδας εργασίας ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης του σχεδίου προγράμματος για την εκπαίδευση.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» στις Δημοτικές Εκλογές τον Μάιο του 2019.

Ήταν άμισθος Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών από τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας (Σεπτέμβριος 2019 - Σεπτέμβριος 2020), Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Οκτώβριος 2019 – Ιανουάριος 2022) και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής(από τον Φεβρουάριο του 2022), καθώς και τακτικό μέλος του ΔΣ της ΚΕ.ΔΗ.Σ. και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 416 επισκέπτες