Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Αναποτελεσματικά χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης για την κρίση ακρίβειας που βιώνει η χώρα ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψη του στις Σέρρες.

Ο κ. Κατρίνης επισκέφθηκε την αγορά της πόλης των Σερρών, συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες και συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη και συζήτηση με παραγωγικούς φορείς στο Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησε για αδράνεια και καθυστέρηση της Κυβέρνησης για να αντιμετωπισθεί η ακρίβεια, που όπως είπε κάποιοι με ευκολία την χαρακτηρίζουν εισαγόμενη και μετά από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει γίνει πιο δύσκολη, ενώ χαρακτήρισε ελλιπέστατα τα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες.

Η επίσκεψη του Μιχάλη Κατρίνη στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Κινήματος για την ανάδειξη των προτάσεών του κατά του κύματος ακρίβειας.

«Κραυγή αγωνίας από νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

«Ακούσαμε την κραυγή αγωνίας για το παρόν και το μέλλον, για το ιδιωτικό χρέος που απειλεί κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση, για την κρίση ακρίβειας τόσο στην ενέργεια όσο και στο κόστος διαβίωσης που πραγματικά δεν επιτρέπει σε κανέναν να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον» είπε ο κ. Κατρίνης που παρουσίασε μια δέσμη μέτρων και προτάσεων του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που αφορούν και τη μείωση του κόστους διαβίωσης μέσα από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης αλλά και τη στήριξη των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, που όπως είπε «πρέπει να σταθούν όρθιοι σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση που κανείς δεν ξέρει για πόσο θα διαρκέσει και βεβαίως με ελέγχους στην αγορά για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, αλλά και μια ρύθμιση 120 δόσεων για να «ανασάνει» ο εμπορικός κόσμος που «κουβαλάει» τα χρέη της δεκαετούς κρίσης και δεν μπορεί να σταθεί με όλο αυτό το χρέος αισιόδοξα στο μέλλον. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, ως Κίνημα Αλλαγής ανοίγουμε το διάλογο με τον κόσμο, τον ακούμε, μεταφέρουμε την αγωνία του κόσμου στο επίκεντρο των εξελίξεων, εντός και εκτός βουλής. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Η πολιτική είναι για να ακούει τον κόσμο και να δίνει λύσεις στα προβλήματά του. Έτσι θα συνεχίσουμε κι αυτή είναι η πυξίδα που μας έχει δώσει και ο νέος πρόεδρος, ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Για τους αγρότες ο κ. Κατρίνης είπε: «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι ελλιπέστατα, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις και θέλω να σας θυμίσω ότι η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους αντιμετώπισε ως μη πληττόμενο κλάδο. Άρα, καμία αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, καμία αναστολή ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων. Μόνο όταν έδωσε τις κορονοενισχύσεις διαπίστωσαν οι επιτελείς του Μαξίμου ότι το 80% αγροτών και κτηνοτρόφων χρωστά και κινδυνεύουν να κατασχεθούν οι ενισχύσεις. Δεν μπορεί να μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αν δεν δώσουμε «ανάσα» στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους σήμερα και κίνητρα στους νέους ανθρώπους για να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος».

«Προβληματισμός για Ε.Ε. και ΝΑΤΟ»

«Τα αντανακλαστικά της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και της υπερδύναμης των ΗΠΑ στην κρίση της Ουκρανίας μας κάνουν όλους και να προβληματιστούμε αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε λίγο το πώς πρέπει να κινηθούμε» είπε ο κ. Κατρίνης υπογραμμίζοντας ότι «είναι γεγονός ότι η αναθεωρητική στρατηγική του κ. Πούτιν, η οποία δεν έμεινε στα πλαίσια μια απειλής αλλά υλοποιήθηκε προσομοιάζει πάρα πολύ με την στρατηγική Ερντογάν. Θα πρέπει να έχουμε επαγρύπνηση, θα πρέπει να ενισχύσουμε τη χώρα, εμείς ως ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε για τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά κάποια στιγμή πρέπει και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να συμπεριφερθούν ως σύμμαχοι και εταίροι».

«Σε τροχιά ανόδου το ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κατρίνης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε τροχιά ανόδου και αναγέννησης και είναι έτοιμο όποτε γίνουν οι εκλογές και στελεχιακά αλλά και πολιτικά να δώσει απαντήσεις σε έναν κόσμο που όπως υπογράμμισε είναι απογοητευμένος και ψάχνει να βρει πολιτική έκφραση, ενώ τόνισε, ότι το κίνημα έχει αυτόνομη πορεία και δεν αποτελεί βολικό κυβερνητικό εταίρο. «Το ΠΑΣΟΚ σταθερά θα φτάσει στη θέση που ιστορικά, πολιτικά και διαχρονικά το αξίζει και αυτή η θέση δεν είναι άλλη από πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών Τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών  στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, παρουσίασε σε εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ (...

swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 235 επισκέπτες