Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Τις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης Σερρών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος επισκέφθηκε σήμερα ο  Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Τον κ. Συρίγο υποδέχθηκαν οι βουλευτές Φωτεινή ΑραμπατζήΤάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής  Αθανάσιος Καΐσης, ο εκπρόσωπος της Πανεπιστημιούπολης Σερρών στην Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ Νικόλαος Γιοβάνης, ο κοσμήτορας και οι πρόεδροι των σχολών, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

O πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Αθανάσιος Καΐσης υποδέχεται τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο

«Συζητήσαμε για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου. Το είχα υποσχεθεί στον κ. Καΐση ότι θα επισκεφθώ την  Πανεπιστημιούπολη Σερρών για να έχω εικόνα το τι γίνεται» είπε ο κ. Συρίγος που ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν εκεί για να τον υποδεχθούν.

«Είναι σαφές ότι οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ όμορφες και άρτιες, είμαι εντυπωσιασμένος από αυτά που είδα και από τον κτήριο με τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Το ΔΙΠΑΕ μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης, είναι όμως επίσης σαφές ότι έχουμε προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την μετάβαση από το ΤΕΙ σε Πανεπιστημιακά τμήματα χωρίς την απαραίτητη προεργασία, μια μετάβαση η οποία έγινε στο πόδι, εν μία νυκτί χωρίς την απαραίτητη προεργασία και κοιτάζουμε να δούμε πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα θέματα όπως ότι χρειάζονται νέα μέλη Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, να γίνουν αυτοδύναμα τμήματα. Αυτά δεν θεραπεύονται από την μία μέρα στην άλλη ούτε έχουμε το μαγικό ραβδάκι να δώσουμε εκατό θέσεις, για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά, όταν δίνεις 400 σε όλη την Ελλάδα.

Έχει όμως το πλεονέκτημα, επειδή η κατανομή των θέσεων γίνεται πλέον με έναν καινούργιο τρόπο και το ΔΙΠΑΕ είναι το κερδισμένο γιατί παίρνει πολύ περισσότερες θέσεις αφυπηρετήσεις καθηγητών»  υπογράμμισε ο κ. Συρίγος, ενώ στην ερώτηση της ΕΡΤ Σερρών το αν θα έρθουν νέα τμήματα, η αν θα υπάρξει μετακίνηση τμημάτων είπε: «Όχι, στην φάση στην οποία είμαστε κοιτάζουμε να ενδυναμώσουμε τα υπάρχοντα τμήματα, όχι να φτιάξουμε καινούργια.  Όταν έχεις τόσα πολλά προβλήματα κι έχεις τμήματα που δεν είναι αυτοδύναμα ακόμη με τον επαρκή αριθμό καθηγητών δεν πας να φτιάξεις νέα τμήματα διότι το ενδιαφέρον στρέφεται προς τα νέα παιδιά κι όχι προς τα παλαιά παιδιά. Αυτό λέει η εμπειρία».

Για το μεγάλο πλεονέκτημα του campus των Σερρών ο κ. Συρίγος είπε:

«Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η γειτνίαση με τις γειτονικές μας χώρες. Έχει περάσει ένα νέο πλαίσιο το οποίο δίνει την δυνατότητα προπτυχιακών ξενόγλωσσων προγραμμάτων. Σε γενικές γραμμές τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι σε υψηλή θέση στην Ευρώπη και είναι σαφές ότι πολλά Βαλκανικά κράτη θα θέλανε να σπουδάσουν σε προπτυχιακό επίπεδο. Για αυτό το λόγο παρακάλεσα και τους προέδρους των τμημάτων κι ενώ ο κ. Καΐσης έχει ανοίξει το δρόμο να δούμε αν μπορούμε να έχουμε ξενόγλωσσα προγράμματα. Και έσοδα φέρνουν στο Πανεπιστήμιο, και δίνουν τη δυνατότητα σε νέο προσωπικό να έρθει να εργαστεί και περνάει και την αίσθηση της πνευματικής ακτινοβολίας της Ελλάδος στις γειτονικές χώρες».

Ο κ. Συρίγος μίλησε και για  εστίες για φοιτητές οικογενειών με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που μπορούν να κατασκευαστούν μέσα από προγράμματα ΣΔΙΤ (σύμβασης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα) λόγω ότι το ΔΙΠΑΕ έχει στην κατοχή του πολλά στρέμματα γης.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής  Αθανάσιος Καΐσης συμπλήρωσε και ανακοίνωσε ότι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει με την υποβολή σχετικού αιτήματος με 30 εκατομμύρια το οποίο θα καλύψει όλες τις ανάγκες εστιών.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών Τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών  στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, παρουσίασε σε εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ (...

swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 295 επισκέπτες