Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Πακέτο θεσμικών παρεμβάσεων της Πολιτείας με στόχο την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού προανήγγειλε από τις Σέρρες, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σερρών της Ν.Δ., ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε τις κυβερνητικές προθέσεις για την πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους, καλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και τους αθλητικούς παράγοντες να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

«Μπαίνει τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε με το θέμα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις από την πλευρά της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Περιμένω όμως και οι ιδιοκτήτες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ και οι αθλητικοί παράγοντες να αποφασίσουν να βάλουν πλάτη σ’ αυτή την προσπάθεια, αφήνοντας στο χθες τις ομάδες των χούλιγκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε, τις τελευταίες πέντε μέρες η Ελληνική Αστυνομία έχει κλείσει πάνω από 20 παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, τονίζοντας πως λειτουργεί με σχέδιο και μεθοδικότητα για την πάταξη της εγκληματικότητας. Χαρακτήρισε «μάστιγα» τον χουλιγκανισμό, σημειώνοντας πως οι αθλητικές ομάδες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους είδους στρατούς – χούλιγκαν.

«Δυστυχώς ο χουλιγκανισμός είναι ένα φαινόμενο που απειλεί και τον αθλητισμό και τις ομάδες και την Eλληνική κοινωνία. Είναι μια μάστιγα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και κανένας μας δεν δικαιούται να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει. Η Ελληνική Αστυνομία μόνο τις τελευταίες πέντε μέρες έχει κλείσει πάνω από 20 παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Λέγονται «φιλάθλων», αλλά δεν είναι. Τους σφράγισε και δεν πρόκειται να ξανανοίξουν. Ο χουλιγκανισμός δεν μπορεί να έχει θέσει στη ζωή μας. Οι αθλητικές ομάδες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους είδους στρατούς – χούλιγκαν. Δεν είναι δύναμη, είναι ντροπή. Οι χούλιγκαν δεν έχουν καμία σχέση με την αγάπη ενός ανθρώπου για την ομάδα του, για την αγάπη στον αθλητισμό. Οι ομάδες έχουν ανάγκη από φιλάθλους, πραγματικούς φιλάθλους, από οικογένειες και νέα παιδιά», δήλωσε –μεταξύ άλλων – ο Υπουργός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εν αναμονή αποφάσεων για την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

«Πρόθεσή μας είναι η ενίσχυση της Αστυνομίας σε κάθε πόλη και γειτονιά. Θα παρουσιάσω συγκεκριμένες αποφάσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση του επίπεδου ασφάλειας των πολιτών σε όλες τις περιοχές της Π.Ε. Σερρών και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, σε οτιδήποτε αφορά την σχέση τους με την Αστυνομία», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Νομό Σερρών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από κοινού με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας επίσκεψης του στο Νομό Σερρών ανακοίνωσε δύο σημαντικές παρεμβάσεις: την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στα Υπουργεία Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των αστυνομικών κτιριακών υποδομών του Νομού Σερρών και συγκεκριμένα των Α.Τ. Βισαλτίας,  Ποροῒων και Αμφίπολης, του Τ.Σ.Φ. Προμαχώνα και του κτιρίου στέγασης της Λέσχης Αστυνομίας Σερρών και Συλλόγου Αποστράτων Αστυνομικών αλλά και την ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα με 34 επιπλέον αστυνομικούς από τον Μάρτιο, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας.

«Με την πολύ στενή συνεργασία που έχουμε με τον συνάδελφο Κώστα Καραμανλή μέσα από μια προγραμματική σύμβαση με την Εταιρία Κτηριακές Υποδομές του Υπουργείου Υποδομών προχωράμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες ένα πολύ σημαντικό έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των Αστυνομικών Τμημάτων Νομού Σερρών» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως οι ταλαιπωρίες των πολιτών, Ελλήνων ή επισκεπτών.

«Πρόκειται για μια συνοριακή γραμμή η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και των πολιτών. Αναμένουμε φέτος πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση. Είμαι βέβαιος ότι θα τους υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά γιατί αυτό σηματοδοτεί την οριστική επιστροφή στην εποχή της κανονικότητας αλλά έχει μεγάλη αξία και για την ασφάλεια των προϊόντων καθώς είναι γνωστό το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων προϊόντων. Πρόκειται λοιπόν για άλλη μια αστυνομική παρέμβαση η οποία εγγυάται την ασφάλεια, την συνοχή και την ανάπτυξη της περιοχής» είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του  διότι η Ελληνική Αστυνομία σε όλο το Νομό Σερρών, έναν κομβικό και πολύ σημαντικό για ολόκληρη τη χώρα Νομό,  έχει παράξει, όπως είπε, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο.

«Εδώ βλέπω ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, την Π.Ε. Σερρών και τους Δήμους, κι όλοι οι δείκτες δείχνουν μια σημαντική μείωση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας αν συγκρίνουμε το τελευταίο πεντάμηνο με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2019. Εμείς όμως δεν εφησυχάζουμε, ενισχύουμε τη δουλειά της αστυνομίας γιατί θέλουμε να αντιμετωπίσουμε πλήρως τα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας αναδεικνύουμε η αστυνομία σε περιοχές που χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός και δράση όπως είναι ο Δήμος Ηράκλειας έχει αυτόν τον σχεδιασμό και τον υλοποιεί κι αντιμετωπίζει κι εκεί τις οξυμένες παραβατικές συμπεριφορές» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ο συνολικός αριθμός της Αστυνομικής δύναμης στο Νομό Σερρών είναι από τους πιο υψηλούς στη χώρα και όπως υπογράμμισε: «Το ζητούμενο είναι ο καλύτερος καταμερισμός, η καλύτερη οργάνωση που είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι αξιωματικοί μας εδώ στις Σέρρες θα συνεχίσουν να κάνουν καλή δουλειά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των Αστυνομικών υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο είναι δίπλα στον Έλληνα και την Ελληνίδα Αστυνομικό. «Τους στηρίζουμε. Ανταποκρινόμαστε θετικά στα αιτήματα τους που θεωρούμε ότι είναι δίκαια γιατί μας ενδιαφέρει να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας. Εργαζόμαστε ότι μαζί για εξυψώσουμε το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο τα τελευταία δύο χρόνια στην κοινωνική συνοχή. Η Ελλάδα πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία, από την οποία δεν έχουμε βγει τελείως, όπως και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και η Αστυνομία έχει παράξει σπουδαίο έργο για την δημόσια υγεία, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή» είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Φόρος τιμής από τον Τάκη Θεοδωρικάκο στους ήρωες του οχυρού Ρούπελ

Το ιστορικό οχυρό του Ρούπελ επισκέφτηκε  κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον νομό Σερρών ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή, τους Βουλευτές του νομού Φωτεινή ΑραμπατζήΤάσο Χατζηβασιλείου και Θεόφιλο Λεονταρίδη  και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο επισκέφθηκε το οχυρό, μετέβη στο Ηρώο των πεσόντων και ξεναγήθηκε στη στοά του Οχυρού.

Εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε με σεβασμό για την αντίσταση των ηρώων του οχυρού:

«Μόνο δέος μπορεί να αισθάνεται κανείς εδώ στα οχυρά Ρούπελ και αιώνιο σεβασμό, στους Έλληνες στρατιώτες, που εδώ υπερασπίστηκαν την πατρίδα το 1941, εδώ που είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες της Ελλάδας. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρηνική, δημιουργική, μία δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή η οποία είναι ταραγμένη από πολλά προβλήματα, κινδύνους και προκλήσεις. Οι Έλληνες είμαστε όσο ποτέ ενωμένοι και σε κάθε περίπτωση έχουμε γνώση και συνείδηση της ιστορίας μας και παντοτινή ετοιμότητα να υπερασπίζουμε την πατρίδα μας. Αυτός εδώ ο τόπος αξίζει να είναι ένας χώρος που θα περάσουν όλα τα ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια όπως και όλοι οι Έλληνες γιατί η ιστορία μας θα μας συνοδεύει για πάντα».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών Τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Π.Ε Σερρών  στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, παρουσίασε σε εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ (...

swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 350 επισκέπτες