Αναβίωσε το έθιμο της πυροβασίας - Τα “Αναστενάρια” στην Αγία Ελένη Σερρών

Ένα ιδιότυπο και παμπάλαιο λατρευτικό έθιμο, που...

Δρομολογείται εγκατάσταση οικίσκου στον Προμαχώνα για την πάταξη του παραεμπορίου

Tην εγκατάσταση οικίσκου στον τελωνιακό σταθμό...

Εντυπωσιακά εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Με μία λαμπρή και συγκινητική τελετή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, της Γενικής Γραμματέως...


Έρευνα για τις δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα κάνει ομάδα δικηγόρων μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού συλλόγου Σερρών όπως είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Καρύπογλου με στόχο να αναζητηθούν τα αίτια της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Νομός με την πανδημία, ποιοι πρωτοστάτησαν στην διασπορά ψευδών ειδήσεων και τι ευθύνες έχουν για το θάνατο συγκεκριμένων ανθρώπων.

Όπως είπε ο κ. Καρύπογλου εφόσον το Δ.Σ. το συλλόγου διαπιστώσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και μπορούν να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες θα διαβιβαστεί η έρευνα στην Εισαγγελία.

«Δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο διότι ακούνε τον κάθε τυχάρπαστο, τον κάθε ταλαιπωρημένο ψυχικά να λέει ότι ο τάδε πέθανε από το εμβόλιο και αποκυήματα της φαντασίας τους» είπε ο κ. Καρύπογλου υπογραμμίζοντας ότι δυστυχώς στο Νομό Σερρών έχουν λόγο άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να έχουν λόγο, άνθρωποι που μιλάνε δημόσια, οι οποίοι στο χωριό τους είναι για γέλια ενώ έριξε την ευθύνη και στα Μέσα ενημέρωσης που τους δίνουν το βήμα.

«Ο νομός αποδεκατίστηκε»

Ο κ. Καρύπογλου τόνισε ότι κάποιοι έπρεπε να χτυπήσουν το καμπανάκι γιατί: «Ο Νομός αποδεκατίστηκε, ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες από τις ανοησίες που διαδίδουν αγράμματοι ιερείς, μοναχές, άτομα χωρίς καμία πνευματική και επιστημονική υπόσταση, οι οποίοι όμως λόγω της αδυναμίας του κόσμου γίνονται πιστευτοί. Αυτοί έχουν πάρει στο λαιμό τους χιλιάδες κόσμο. Βέβαια φταίει και η πολυγλωσσία των επιστημόνων που βγαίνουν για να ενημερώσουν. Υπάρχουν κι εκεί ευθύνες γιατί έπρεπε να ενημερώνουν μόνο δύο τρεις».

Ο κ. Καρύπογλου μίλησε και για την κοινή προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού των τριών Μητροπολιτών του Νομού: «Προς τιμήν τους και οι τρεις Μητροπολίτες υπέγραψαν την κοινή δήλωση υπέρ του εμβολιασμού. Δεν ξέρω αν η Πολιτεία θα μπορούσε να λάβει πιο δραστικά μέτρα όπως να διακόψει τη μισθοδοσία αυτών που παίρνουν στο λαιμό τους ανθρώπους προτρέποντας τους να μην εμβολιαστούν. Αν όμως ο κόσμος δεν ακούει τον τοπικό Μητροπολίτη και ακούει τον κάθε έναν που λέει ότι είναι πνευματικός κι έχει οράματα τότε έχει κι ο καθένας την ατομική του ευθύνη. Νομίζω ότι πιο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στα χωριά. Και στη Μητρόπολη των Ζιχνών αλλά και στου Σιδηροκάστρου υπάρχει θέμα. Στις Σέρρες και λόγω της ποιότητας των κληρικών, ίσως και της αυστηρότητας που επιδεικνύει και καλώς πράττει ο Σεβασμιότατος το ζήτημα έχει περιοριστεί. Αλλά στα απομακρυσμένα χωριά που οι Μητροπολίτες δεν μπορούν να παρέμβουν και δεν υπάρχουν και ιερείς να αντικαταστήσουν τους αρκετούς που κάνουν τη ζημιά, υπάρχει πρόβλημα».

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 357 επισκέπτες