«Φράκαρε» το Νοσοκομείο Σερρών με ασθενείς covid-19

Καθολική πληρότητα παρατηρείται στο Νοσοκομείο...

Εικόνες ντροπής στο ΔΙΠΑΕ Σερρών - Πάνω από μια ώρα οι φοιτητές περίμεναν για έλεγχο

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε τη Δευτέρα το πρωί...

Στις Σέρρες ο Στέλιος Πέτσας για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών

Την ανάγκη προώθησης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της covid-19, μέσω συντονισμένων δράσεων σε συνεργασία με τους δήμους, την επιστημονική κοινότητα, όλων των φορέων αλλά και της εκκλησίας τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης την πόλη των Σερρών.

Με ένα βουβό μοιρολόι, για τους συγγενείς και τους χιλιάδες συμπατριώτες τους που έχασαν την ζωή τους, αλλά και με μια δυνατή κραυγή για τις χιλιάδες γυναίκες που παραμένουν ακόμη και σήμερα αιχμάλωτες στα χέρια του ISIS και αγνοούνται, εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι Γεζίντι πρόσφυγες της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών.

Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Ήταν 3 Αυγούστου του 2014 όταν το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση γενοκτονίας εναντίον της κοινότητας των Γεζίντι, με συστηματικές σφαγές, βιασμούς, βασανισμούς, εκτοπισμούς, δουλεμπόριο των κοριτσιών και των γυναικών. Εκατοντάδες χιλιάδες Γεζίντι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη τους, τα χωριά και τα σπίτια τους.

Στη Δομή Προσφύγων Σερρών διαμένει πληθυσμός 330 Γεζίντι. Σήμερα με πανό και φωτογραφίες στα χέρια ζήτησαν από τη Διεθνή κοινότητα να διασώσει τους υπόλοιπους ομόφυλούς τους από τον ISIS και να αναγνωριστεί όχι μόνο τη Γενοκτονία της φυλής τους, αλλά και τη Γυναικοκτονία του γυναικείου πληθυσμού τους . Όπως υποστήριξαν περίπου 7.500 γυναίκες και παιδιά απήχθησαν από τον ISIS και πωλήθηκαν ως σκλάβοι, ενώ ακόμη και σήμερα 3000 κορίτσια εξακολουθούν ν’ αγνοούνται.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 404 επισκέπτες