Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Δέκα πυροσβέστες παραμένουν, υπό το φόβο της αναζωπύρωσης, στον τόπο εκδήλωσης μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δύσβατο σημείο σε 1730 μέτρα υψόμετρο, βόρεια του χωριού Άγιο Πνεύμα στις παρυφές του Μενοίκιου Όρους.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Διοικητής της Π.Υ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης, είπε πως ήταν μια πραγματικά δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης, αφού το ανάγλυφο του εδάφους ήταν τέτοιο ώστε να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις πύρινες εστίες τα πυροσβεστικά οχήματα παρά μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά κατέκαψε 30 στρέμματα χορτολιβαδικής βλάστησης και πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό. Για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο ενώ στο σημείο κατέφθασε και ομάδα της ΕΜΑΚ. Την πρώτη ημέρα επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, την Κυριακή παρέμειναν 15 και μια ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ, ενώ αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο 10 πυροσβέστες.

Ο κ. Δημητράκης τόνισε πως υπήρξε άριστη συνεργασία και βοήθεια με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά που διέθεσε οχήματα και ό,τι χρειάσθηκε για την διευκόλυνση της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 424 επισκέπτες