Ελεγχόμενη η κατάσταση με τους ασθενείς covid-19 στο Νοσοκομείο Σερρών

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο...

Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

«SERRES AGRIBUSINESS»: Ανοίγει τις πύλες του το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας

Με θέματα που αφορούν τον αγροτουρισμό, τη νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) καθώς και την Αγροδιατροφή και τα τοπικά προϊόντα ανοίγει τις πύλες του, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», στο πρώην στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη», το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES...

Δέκα πυροσβέστες παραμένουν, υπό το φόβο της αναζωπύρωσης, στον τόπο εκδήλωσης μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δύσβατο σημείο σε 1730 μέτρα υψόμετρο, βόρεια του χωριού Άγιο Πνεύμα στις παρυφές του Μενοίκιου Όρους.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Διοικητής της Π.Υ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης, είπε πως ήταν μια πραγματικά δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης, αφού το ανάγλυφο του εδάφους ήταν τέτοιο ώστε να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις πύρινες εστίες τα πυροσβεστικά οχήματα παρά μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά κατέκαψε 30 στρέμματα χορτολιβαδικής βλάστησης και πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό. Για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο ενώ στο σημείο κατέφθασε και ομάδα της ΕΜΑΚ. Την πρώτη ημέρα επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, την Κυριακή παρέμειναν 15 και μια ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ, ενώ αυτή την ώρα παραμένουν στο σημείο 10 πυροσβέστες.

Ο κ. Δημητράκης τόνισε πως υπήρξε άριστη συνεργασία και βοήθεια με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά που διέθεσε οχήματα και ό,τι χρειάσθηκε για την διευκόλυνση της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:

  • Μεγάλη φωτιά κοντά στην Αλιστράτη Σερρών Ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί αυτή την ώρα για τον περιορισμό και κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ κοντά στην Αλιστράτη Σερρών προς Λευκ...