Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Δήμος Σερρών: Σύμβαση για αδειοδότηση 12 Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Τη σύμβαση του έργου «Προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.99/2017» υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, η Δήμαρχος Σερρών, κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα με τον...

Θλίψη σκόρπισε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του μέχρι πρότινος Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστου Μέγκλα, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Χρήστος Μέγκλας αποτέλεσε πρότυπο επιχειρηματία. Άνθρωπος με απίστευτα αποθέματα ενέργειας, μεθοδικός και εργατικός γνώριζε πολύ καλά όχι μόνο να θέτει υψηλούς στόχους αλλά και να βρίσκει τον τρόπο για να τους υλοποιήσει.

Στο Επιμελητήριο Σερρών προσέφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες. Ως εμπνευστής και δημιουργός της Serexpo διέθεσε όλο του τον εαυτό στην επιτυχία του εγχειρήματος και κατόρθωσε να την καθιερώσει σαν μια γιορτή επιχειρηματικότητας.

Ο στόχος του ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της Serexpo. Η δημιουργία του πάρκου επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την έγκριση της δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός ακόμα μακρόπνοου στόχο του.

Επιχειρηματίας με ευρύτητα πνεύματος και αυτοδημιούργητος δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των γεωργικών εφοδίων δημιουργώντας μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιούλιου στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Α΄Νεκροταφείο Σερρών στις 11 π.μ. Η οικογένεια του Χρήστου Μέγκλα με ανακοίνωση της ζητεί αντί στεφάνου, όποιος επιθυμεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό του Συλλόγου Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα Σερρών».

Τράπεζα Eurobank
ΙΒΑΝ: GR2002607380000030102621628


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Ο Χρήστος Μέγκλας γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Παντρεμένος με την Ελίζα Κουγιουμτζόγλου με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Βασίλη.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, έκανε το πρώτα του επιχειρηματικά βήματα ιδρύοντας οικοδομική εταιρεία με τον αδερφό του Κωνσταντίνο σε ηλικία 20 ετών.
Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο Πυροβολικό οπού υπηρέτησε για 28 μήνες σαν Αξιωματικός – Τοπογράφος. Ενώ κατά το διάστημα 1983-1987 εργάστηκε σαν Γεωπόνος στην Ε.Α.Σ. Νιγρίτας.
Ίδρυσε τρείς εταιρείες ως συνέχεια της επιχείρησης του πατέρα του (που είχε ιδρυθει το 1942) την “Χρήστος Μέγκλας & ΣΙΑ Ο.Ε.” ,την “Σ.Μέγκλα & ΣΙΑ Ο.Ε.” και την “Ρύζιταλ Ο.Ε.” οι οποίες το 1998 συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την “Χρήστος Μέγκλας ΑΒΕΕ” στην οποία ήταν Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος.
Η εταιρεία αυτή εξελίχθηκε σε βιομηχανία λιπασμάτων με εισαγωγή, εμπορία και παραγωγή σπόρων και με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα απασχολεί τριάντα άτομα προσωπικό, με εγκαταστάσεις ιδιόκτητες στη Σέρρες και ενοικιαζόμενες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συνεχώς αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά και είναι ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου πανελλήνια.
Ως νέος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του επιχειρηματικού του κλάδου.
Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Π.Ο.Σ.Ε.Γ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων) ,μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε. έως τον Απρίλιο του 2011 , Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Π.Ε.Σ.(Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων) μέλος του Δ.Σ. της Σ.Π.Ε.Λ. (Σύνδεσμος Παραγωγών, Εμπόρων Λιπασμάτων) και μέλος της επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής Δημητριακών του Υ.Π.Α.Α.Τ. (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) από το 2007-2009.
Στην πλούσια συνδικαλιστική του δράση έκανε καινοτόμες προτάσεις για τη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής ,την καταπολέμηση του παραεμπορίου και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων.
Το 2009 η κοινωνική του δράση επεκτείνεται και στον χώρο του αθλητισμού όταν εκλέγεται Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην SuperLeague το 2010, ενώ από το 2011 είναι μέτοχος και Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Εθνικός Γαζώρου Σερρών, η οποία το 2012 ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια ομάδα της Football League II.
Στα τέλη του 2010 ίδρυσε την ανεξάρτητη επιμελητηριακή κίνηση <<Ανάπτυξη Ν. Σερρών>> με την οποία συμμετείχε, ως επικεφαλής ,στις επιμελητηριακές εκλογές τον Νοέμβριο του 2011 όπου και εκλέχτηκε Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Σερρών.
Στις 20/12/2012 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος στον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.
Από 23/1/2012 υπήρξε Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ <<ΕΡΜΗΣ>> , και της αναπτυξιακής εταιρίας << ΕΠΑΝΕΣΕΡ>>.
Από 21/6/2012 ήταν εκπρόσωπος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδας στην ομαδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ -2014-2020.


Ψήφισμα Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Σερρών για τον αδόκητο θάνατο του τέως προέδρου Χρήστου Μέγκλα:

“Κατόπιν του αδόκητου θανάτου του τέως Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστου Μέγκλα, συνήλθε σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών σε Έκτακτη δια περιφοράς Συνεδρίαση και αποφάσισε την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

Το Επιμελητήριο Σερρών τιμά τη μνήμη του τέως Προέδρου, Χρήστου Μέγκλα, που το υπηρέτησε με αφοσίωση από το 2011 έως το 2021. Ο Χρήστος Μέγκλας συνδέθηκε με την ιστορία του Επιμελητηρίου Σερρών και τη λαμπρή πορεία του τα τελευταία δέκα χρόνια, με αποκορύφωμα την ιστορική παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών.
Με συνέπεια, αίσθηση καθήκοντος και πίστη στο στόχο του κατάφερνε να κάνει το όραμα πραγματικότητα. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας την ψυχή του σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και δράση του Επιμελητηρίου και διεκδικώντας με πείσμα και επιμονή την ανάπτυξη του τόπου μας. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες του αλλά και σε ολόκληρη την Επιμελητηριακή κοινότητα.

Υπηρέτησε τον επιμελητηριακό θεσμό με αξίες και ιδανικά, θέτοντας πολύ υψηλά τον πήχη και αφήνοντας μία αξιομνημόνευτη παρακαταθήκη.

Ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Σερρών αποφασίζει, επίσης:

Να παραστούν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
Να υποσταλεί η σημαία του Επιμελητηρίου Σερρών.
Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ και να αναρτηθεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου.”


Συλλυπητήριο μήνυμα της εταιρείας «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ»

Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης η εταιρεία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ» ανακοινώνει τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας, Χρήστου Μέγκλα.
Ο Χρήστος Μέγκλας αποτέλεσε έναν ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο που ξεκίνησε από το 1980 την επιχειρηματική του δράση. Το 1998 προέβη σε συγχώνευση τριών (3) εταιρειών που ίδρυσε, και τη δημιουργία της «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΕΕ», όπου διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
Ήταν ένας άνθρωπος χαρισματικός, με όραμα και αστείρευτη δημιουργικότητα. Πλούσια ήταν η δράση που επέδειξε στα κοινά και κυρίως στη διεκδίκηση της ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσα από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητήριου Σερρών, το οποίο και υπηρέτησε με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωση από το 2011 έως το 2021.
Η λαμπρή επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματα και το όραμα του συνεχίζουν να μας εμπνέουν και αποτελούν παράδειγμα για συνεχίσουμε το έργο του σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας, πάντα δίπλα στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της επιχείρησης μας.
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιούλιου στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου & Ελένης στο Α ́Νεκροταφείο Σερρών στις 11 π.μ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 441 επισκέπτες