Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Με το αδίκημα της εγκατάλειψης ζώου βρίσκονται αντιμέτωποι ο Αντιδήμαρχος Ηράκλειας Λευτέρης Στοΐλας και υπάλληλος του Δήμου Ηράκλειας, μετά από καταγγελία για εγκατάλειψη σκυλίτσας με τα τρία κουτάβια της σε ερημική περιοχή του Δήμου Σιντικής.

Δημότης Σιντικής εντόπισε το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Ηράκλειας στην περιοχή Μεσαία Σιντικής με τα τέσσερα ζώα, κατάλαβε ότι πρόκειται για εγκατάλειψη και ενημέρωσε την αστυνομία. Αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου στο σημείο και οδήγησαν τον υπάλληλο στο Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

«Το περιστατικό έγινε γνωστό στους κατοίκους του χωριού οι οποίοι με τη σειρά τους μας ενημέρωσαν και κάλεσαν το φιλοζωικό σωματείο κ την αρμόδια αντιδήμαρχο του δήμου Σιντικής. Σημαντικό να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο υπάλληλος του δήμου Ηράκλειας κατονόμασε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ως εντολοδόχο αυτής της ντροπιαστικής πράξης και ότι μαζί με τα άτυχα ζώα που εγκατέλειψε, κουβαλούσε και πέταξε στο ίδιο χώρο πολλές σακούλες με ωμά κρέατα ώστε να μείνουν εκεί τα ζώα και να μπορέσει αυτός να εξαφανιστεί γρήγορα με το αυτοκίνητο του δήμου» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών.

Στο αστυνομικό τμήμα κλήθηκε και ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο υπάλληλος λειτούργησε κατ’ εντολήν του. Ισχυρίστηκε ότι παρασύρθηκε συναισθηματικά από δημότισσά του από το Λιβαδοχώρι, η οποία τον εκλιπαρούσε να περισυλλέξει τα αδέσποτα ζώα, που κάποιοι είχαν αφήσει στην αυλή της. Η εξέλιξη της υπόθεσης θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Για το περιστατικό κατάθεση έδωσαν μία αυτόπτης μάρτυρας, αλλά και εκπρόσωποι του φιλοζωικού συλλόγου «Φιλοσίντικες».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Μεγάλη φωτιά κοντά στην Αλιστράτη Σερρών Ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη επιχειρεί αυτή την ώρα για τον περιορισμό και κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το βράδυ κοντά στην Αλιστράτη Σερρών προς Λευκ...