Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Πρώτη Κυριακή των Νηστειών της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, γνωστή ως της «Ορθοδοξίας», την Κυριακή 21η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζει θριαμβευτικώς σύμπασα η πανορθοδοξία, η κατά Σέρρας και Νιγρίτα συνεκλεκτή τίμησε ιεροπρεπώς τους ιερούς αγώνες των σεπτών και αγίων υπερασπιστών της πίστεως και τη νίκη της Εκκλησίας μας κατά των αιρετικών εικονομάχων, η οποία επισφραγίσθηκε λαμπρώς με την αναστήλωση των ιερών εικόνων (843 μ.Χ.), διά των οποίων διδάσκεται και φανερώνεται το μυστήριο της θείας ενανθρωπήσεως .

Στο πλαίσιο του εφετεινού εορτασμού, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, τελέσθηκε η πανηγυρική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, καθώς και η εντός του Ιερού Ναού και με προσεκτική τήρηση των αποφασισθέντων από την Ελληνική πολιτεία υγειονομικών μέτρων, λιτάνευση των πανσεβασμίων εικόνων, κατά την οποία ανεγνώσθησαν υπό του Σεβασμιωτάτου το «Σύμβολο της Πίστεως» και το «Συνοδικό της Ορθοδοξίας», συμφώνως προς την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση.

Με τον περιεκτικό θεολογικό του λόγο, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ανέφερε ότι η σημερινή εορτή προσφέρει ιδιαιτέρως δυνατά και επίκαιρα μηνύματα για την ζωή μας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Μέσα από τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή διδασκόμεθα την ταυτότητα της αγίας Ορθοδοξίας, της οποίας τον θρίαμβο σήμερα εορτάζουμε.

"Έρχου και ίδε" απήντησε με θεία έμπνευση ο Απόστολος Φίλιππος στην εναγώνια αναζήτηση του Ναθαναήλ, να συναντήσει τον Χριστό.

Αυτό το ''έρχου και ίδε'' συνιστά την ταυτότητα και την ποιότητα της αγίας ορθοδοξίας μας. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και η Εκκλησία Του, δεν είναι ένα ανθρώπινο αφήγημα αλλά μία δυναμική πορεία, εμπειρία ζωής και κοινωνία Θεού.

Είναι έξοδος από το σκοτάδι και είσοδος εις το φως της χάριτος του Θεού. Είναι μία πορεία συναντήσεως με τον ίδιο τον Χριστό, ο Οποίος είναι η οδός, η αλήθεια, η αυτοζωή και η σωτηρία του κόσμου.

Μία πορεία που γίνεται εμπειρία, μία εμπειρία που γίνεται πληρότητα ζωής και κοινωνία θεώσεως.

Η αγία ορθόδοξος Εκκλησία, της οποίας χάριτι Θεού είμεθα μέλη, η μία και μόνη Εκκλησία του Χριστού, φανερώνει στον κόσμο το υπέρλογο και φιλανθρωπότατο μυστήριο του Χριστού, το οποίο βιούται ησυχαστικώς, ευχαριστιακώς, λειτουργικώς, εν απλότητι και αφελότητι καρδίας μέσα στο αγιασμένο χώρο της Εκκλησίας μας.

Αυτή η Εκκλησία, το διδασκαλείο της αγιότητος και το αγνευτήριο των ανθρωπίνων ψυχών διασώζει την πραγματική αξία του ανθρωπίνου προσώπου ως εικόνος του Θεού.

Η δυναμική αυτή πορεία του ανθρώπου μαζί με τον Χριστό και με προορισμό τον ίδιο τον Χριστό κρύβει μέσα της ένα πλούτο, ένα σωτήριο κάλλος, το μεγαλείο των οποίων ίσως στο παρόντα αιώνα ποτέ δεν θα αντιληφθούμε στο σύνολό του.

Πολλές φορές οι άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο της εγωιστικής τους αυτάρκειας αγωνίζονται να περιορίσουν, να απομειώσουν, να θαμπώσουν και να περιθωριοποιήσουν τον Χριστό.

Μάταιος και επιβλαβής κόπος. Αδύνατον εστι σβεσθήναι τον Ήλιον! Το μαρτυρούν οι αιώνες, το επιβεβαιώνει η σταυροαναστάσιμη εμπειρία της Εκκλησίας μας.

Η Ορθοδοξία είναι εμπειρία πίστεως και ζωής, θεωρία και πράξις, λόγος και ήθος, αλήθεια και ελευθερία, κλήσις και κοινωνία, αποστολή και διακονία, μαρτυρία και μαρτύριο, φως και ανάστασις.

Όλες αυτές οι υπερούσιες αλήθειες που περιγράφουν το κάλλος και την ποιότητα της αγίας ορθοδοξίας εκφράζονται μέσα στις ιερές παραδόσεις της πατρίδος μας, η οποία έχει μπολιαστεί ζωηφόρα από την ευλογημένη παρουσία της ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Οι πατέρες μας μέσα από την ευσέβειά τους με έναν απλό, ανεπιτήδευτο αλλά και ουσιαστικό τρόπο διέσωσαν την ομορφιά της πίστεώς μας και της ορθοδοξίας μας ως πορείας, εμπειρίας και θεοκοινωνίας".

Τέλος, με την ευκαιρία της εις αναγνώστη χειροθεσίας, του 10χρονου Αποστόλου, μαθητή Δημοτικού με ιδιαίτερη αγάπη για την Εκκλησία, ευχήθηκε να αγωνισθούμε ώστε να κρατήσουμε ως πολυτίμητο θησαυρό στην ζωή μας το άδολο φρόνημα, την ακακία, την καθαρότητα και την αθωότητα των μικρών παιδιών καθώς σε αυτά και σε εκείνους που "νηπιάζουν στην κακία" ανήκει η Βασιλεία των ουρανών.

Πηγή: romfea.gr - | Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: romfea.gr - | Χρήστος Καναρόπουλος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 287 επισκέπτες