Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί τη δομή προσφύγων στις Σέρρες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Οι Σέρρες αποτελούν τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του κ. Υπουργού στη Βόρειο Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί συνολικά 10 δομές προσφύγων και μεταναστών.

Τον κ. Μηταράκη θα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης, ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων Βαγγέλης Κωνσταντίνου και ο Δ/ντης Ασύλου Τάσος Μαντάγαρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η διοικήτρια της Δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη είπε χαρακτηριστικά πως η Δομή των Σερρών είναι η πιο περιποιημένη, καθαρή, καλύτερη σε υποδομές με ίσως τον πιο ήσυχο πληθυσμό της Ελλάδας. «Αυτή τη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα έως καθόλου και το μόνο που μένει είναι να εφαρμόσουμε με σειρά το Νόμο χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες αναταράξεις στην τοπική κοινωνία» είπε η κ Παπαγιωτάκη.

Αυτή τη στιγμή η Δομή των Σερρών φιλοξενεί 1093 άτομα Γεζίντι που είναι θύματα γενοκτονίας και γιαυτό παίρνουν όλοι ανεξαιρέτως απόδοση προσφυγικού καθεστώτος σαν θύματα των διώξεων και γενοκτονίας λόγω της ιδιαίτερης θρησκευτικής τους ταυτότητας Οι Γεζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι ισλαμιστές, γι’αυτό ήταν θύματα του ISIS στο ΙΡΑΚ το 2014. Όλοι έχουν αιτηθεί ασύλου και η είναι η μόνη δομή που δικαιούται ασύλου σε ποσοστό 97%.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 258 επισκέπτες