Από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα» αγρότης στο Νοσοκομείο Σερρών

Στο Νοσοκομείο Σερρών έστειλε έναν αγρότη από...

Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 109η Επέτειος Απελευθέρωσης των Σερρών

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή γιόρτασαν οι Σέρρες την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Βουλευτή Δελή Γιάννη,  τον Φαρμάκη Παύλο μέλος του ΤΓ και εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο, επισκέφθηκε σήμερα (24/6/2020) την πληγείσα περιοχή των Σερρών από την πλημμύρα του ρέματος της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Πραγματοποιήθηκε αυτοψία των καταστροφών, συζήτηση με τους κατοίκους που για τρίτη μέρα συνεχίζουν με δικά τους μέσα, δίχως βοήθεια, να καθαρίζουν τις λάσπες και τα υλικά που παρασύρθηκαν, τις πυλωτές, τα υπόγεια, τις αυλές των σπιτιών τους. Η αγωνία για το αν και πότε θα αποζημιωθούν για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, τους καυστήρες, τα έπιπλα , τις οικιακές συσκευές, ήταν έκδηλη .

Επιβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους πως η καταστροφή που βίωσαν για άλλη μια φορά από την πλημμύρα της κοιλάδας οφείλεται στην έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων προστασίας. Θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να είχε αποφευχθεί   εάν όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν υλοποιηθεί τα μέτρα που για χρόνια λέγονται ότι χρειάζονται να γίνουν αλλά μένουν μόνο στα λόγια λόγω κόστους. 

Ακολούθησε συνάντηση με εργαζόμενους στη βιομηχανία. Έγινε συζήτηση για την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία, με νέα βαθιά κρίση, που κυβέρνηση και λοιπά κόμματα μεταφέρουν τον «Λογαριασμό» στο λαό, να κάνει για άλλη μια φορά πλάτες, για να σωθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Επισημάνθηκε γιατί είναι σημαντικό να οργανωθούν όλοι στο σωματείο τους, να διεκδικούν συλλογικά καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, δημόσια και δωρεάν υγεία και   εκπαίδευση . 

Μετέπειτα έγινε συνάντηση με εργαζόμενους, με πρόσφυγες και με τη διοικήτρια της Δομής Προσφύγων Σερρών. Το κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η αναγκαστική αποχώρηση από τη Δομή περίπου 300 προσφύγων οι οποίοι έχουν πάρει άσυλο, δεν δικαιούνται επιπλέον φιλοξενία στη Δομή, δεν ξέρουν να μιλούν Ελληνικά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εργαστούν,  δεν έχουν κανέναν οικονομικό πόρο για να εξασφαλίσουν στέγη. 

Στη Δομή συζήτησε και με συμβασιούχους του ΟΑΕΔ και τους ότι το ΚΚΕ σταθερά στηρίζει και παλεύει μαζί τους για σταθερές εργασιακές σχέσεις, με δικαιώματα και όχι με ομηρίες και φτωχοεπιδόματα.
Στην συνέχεια παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών, με συμμετοχή σωματείων και συλλόγων της πόλης. Ο βουλευτής Γιάννης Δελής χαιρέτησε την πρωτοβουλία και επισήμανε πως «οι ελλείψεις του νοσοκομείου, τα σοβαρά και φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί είναι σε καθημερινή βάση σε όλες τις δομές υγείας της χώρας. Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου, των σωματείων , των φορέων του νομού και απαιτεί: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις δημόσιες δομές υγείας».

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 397 επισκέπτες