Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Αρχιερατική Θείας Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, τελέσθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίων Μαρίνης και Αντωνίου Σερρών, ημέρα κατά την οποία, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει την απόδοση της μεγάλης Δεσποτοθεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας και εισερχ στο κατανυκτικό Τριώδιο, ενθυμούμενη την όλως διδακτική ευαγγελική περικοπή του «Τελώνου και Φαρισαίου».

Στην Θεία Λειτουργία, μετά του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, και των τα πρώτα φερόντων της πόλεως των Σερρών συμπροσευχήθησαν και έξι μέλη της Προεδρικής Φρουράς, από το ένδοξο τάγμα των Ευζώνων, ενδεδυμένα με την τιμημένη στολή που καθιερώθηκε επισήμως από τον βασιλέα Όθωνα της Ελλάδος, που έφερε και ο ίδιος σε επίσημες εμφανίσεις.

Οι Εύζωνες ευρίσκονται στην πόλη των Σερρών, με αφορμή την συνδιοργάνωση από τον Δήμο και τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών, της εκθέσεως ζωγραφικών πινάκων με θέμα: «Η Ευζωνική Στολή – Δωρεά κ. Αλ. Χαΐτογλου», που λαμβάνει χώρα στο φουαγιέ της αιθούσης «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, από 9 έως 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εν Ελλάδι εκδηλώσεων και παρουσιάσεων της υπεραιωνοβίου προσφοράς της Προεδρικής Φρουράς στο Έθνος μας, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 150 ετών από της ιδρύσεώς της και περιλαμβάνει 40 έργα του ζωγράφου κ. Μυλωνά, καθώς και στατική παρουσία άοπλων Ευζώνων, υπό την επίβλεψη του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών και της Νιγρίτης κ. Θεολόγος στον εμπνευσμένο λόγο του καλωσόρισε στην μαρτυρική και ένδοξη πόλη των Σερρών τους Εύζωνες και αναφέρθηκε στο ήθος και την γενναιότητα του υψίστου τιμητικού αυτού αγήματος της χώρας μας, υπογραμμίζοντας ότι «Μέσα από την ιστορική τους δράση, οι Εύζωνες έχουν αναχθεί σε σύμβολα της γενναιότητος και της λεβεντιάς του έθνους μας.

Σήμερα οι Εύζωνες εκτελούν αποστολές εθνικού και συμβολικού χαρακτήρος, με κεντρική τη φύλαξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου στην πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, στην Αθήνα.

Η ένδοξη και ηρωική δράση των Ευζώνων κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων και των υπολοίπων ενόπλων συγκρούσεων του 20ου αιώνος, όπως η Μικρασιατική Εκστρατεία, ο Πρώτος και Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και το Έπος του 1940, υπήρξε συγκλονιστική, με αποτέλεσμα οι Εύζωνες στη συνείδηση του ελληνικού λαού να συμβολίζουν τον απαράμιλλο εως αυτοθυσίας ηρωισμό και το μεγαλείο της φυλής μας.

Στις δύσκολες και εξαιρετικώς κρίσιμες ημέρες μας χρέος όλων μας είναι να κρατήσουμε τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα ψηλά, καθαρά, ανέγγιχτα από σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες ώστε ατενίζοντάς τα να λαμβάνουμε θάρρος, δύναμη και έμπνευση.

Μετά το «δι’ ευχών» της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας οι Εύζωνες απεχώρησαν συντεταγμένα από τον ιερό Ναό καταχειροκροτούμενοι από το πυκνό εκκλησιάσμα.

Πηγή: romfea.gr | Στέλλα Χατζή-Λεκκού

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 271 επισκέπτες