Ξεκινούν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Σερρών

Εντός των ημερών ξεκινούν τα χειρουργεία στο...

Έκλεισε τμήμα γυμνασίου στο Δραβήσκο Σερρών λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Ανεστάλη λόγω κρουσμάτων κορονοϊού η λειτουργία...

Εμπορικός σύλλογος Σερρών: Ξεκινησαν οι χειμερινές εκπτώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών ανακοινώνει την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και με διάρκεια έως 28 Φεβρουαρίου 2022.

Από τον Προμαχώνα, όπου βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε την επίσκεψη του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Τον Υφυπουργός ανέμεναν ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης με τον αντιδήμαρχο έργων Νίκο Ιντζέ και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα στο τελωνείο.

Επισημάνθηκε πως η εικόνα που παρουσιάζει τώρα το τελωνείο είναι κακή και απαιτείται η συντήρηση τόσο των κτηρίων όσο και του περιβάλλοντα χώρου. Τέθηκαν, τα ζητήματα της γεφυροπλάστιγγας που δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο των βαρέων οχημάτων και απαιτείται να τεθούν σε λειτουργία και οι άλλες δυο που σήμερα δεν λειτουργούν οι οποίες θα ενισχύσουν τους ελέγχους και θα αποφέρουν και έσοδα στο κράτος και της συντήρησης και ανακατασκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων ώστε να λειτουργήσει το σκάνερ. Τονίστηκε το θέμα της έλλειψης προσωπικού τόσο στο τελωνείο όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα του Προμαχώνα.

Ο δήμαρχος Σιντικής πρότεινε στον υφυπουργό να παραχωρηθούν στον δήμο οι κτηριακές υποδομές και ο περιβάλλοντας χώρος ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν γρηγορότερα οι απαιτούμενες εργασίες με την συνδρομή του υπουργείου.

Στην συνέχεια ο κ. Καράογλου επισκέφτηκε το δημαρχείο Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του δήμου. Αμέσως μετά επισκέφτηκε την εταιρεία «Δρομέας ΑΒΕΕΑ», στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών.

Τη διάθεση στήριξης των αυτοδιοικητικών φορέων ώστε η Π.Ε. Σερρών να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά εξέφρασε ο Υφυπουργός Εσωτερικός, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποιεί από το πρωί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης ο κ.Καράογλου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τους στόχους που έχουν τεθεί σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με έμφαση στις υποδομές, στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και στον τουρισμό.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει  πρόγραμμα και γενικά από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη της περιφέρειας και εξειδικευμένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  για να πάρει η Π.Ε. Σερρών τη θέση που της αξίζει. Όσο είναι δυνατό από την πλευρά του Υπουργείου θα βοηθήσουμε σ’ αυτή την προσπάθεια γιατί ενώ η Π.Ε. Σερρών γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει αδικηθεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

«Εθνικός πόρος ο Τύμβος Καστά»

Η πορεία των εργασιών για την στερέωση και ανάδειξη του ταφικού μνημείου Καστά και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί ώστε αυτό να γίνει επισκέψιμο, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης κατά την συνάντηση που είχε ο κ. Καράογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου. «Δυστυχώς τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαμένα χρόνια για το ταφικό μνημείο. Προσπαθούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να γίνει όσο πιο γρήγορα επισκέψιμο» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ.Καράογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε κεκλεισμένων των θυρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών ζήτησε  την οικονομική στήριξη του Υπουργείου για έργα υποδομών, έργα ανάδειξης και προστασίας της λίμνης Κερκίνης κ.α.

Στο Δήμο Σερρών

Γνώστης των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης εμφανίστηκε ο κ. Καράογλου στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Από την  πλευρά του ο τελευταίος αναφέρθηκε στα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης  που μαστίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ χαιρέτισε την πρόθεση της κυβέρνησης για γεωγραφική ισοκατανομή στην εγκατάσταση των προσφυγικών ροών.

Ικανοποίηση Θ. Καράογλου για την επικείμενη λειτουργία του εργοστασίου ζαχάρεως

Tην χαρά και την ικανοποίηση του για την επικείμενη επαναλειτουργία του εργοστασίου ζαχάρεως εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου κατά την σημερινή  επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας, όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Καραθανάση.  

Ο υφυπουργός τόνισε πως οφείλουμε να στηρίξουμε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία , είτε ανοίγοντας παλιά εργοστάσια είτε δημιουργώντας νέες επενδύσεις, σε ένα πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης , ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να στηριχτεί το αγροτικό εισόδημα.

Ο κ. Καραθανάσης από την πλευρά του επεσήμανε ότι έχει ακόμη να γίνει πολύ δουλειά και πως σε 3 με 4 μήνες όλα θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου στις Σέρρες και το Πλατύ.

Ο κ. Καραθανάσης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επεσήμανε πως σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν οι τιμές για τα τεύτλα, αναμένει να καλλιεργηθούν γύρω στις 20.000 στρέμματα , ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις.

Αναφερόμενος στην εμπιστοσύνη των αγροτών τόνισε πως θα ανακτηθεί διότι ήρθαμε για να μείνουμε για αυτό και προχωρήσαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Νωρίτερα ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και με τον δήμαρχο Σερραίων Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Ο υφυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών νωρίς το πρωί  από το Τελωνείο του Προμαχώνα, επισκέφτηκε τους δήμους  Σιντικής και Εμμανουήλ Παππά, τις εταιρείες Κρι – Κρι και Δρομέα ,  τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:

  • Επικράτηση Ανδρουλάκη στις Σέρρες Με μεγάλη διαφορά επικράτησε στις Σέρρες ο Νίκος Ανδρουλάκης έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, όπως γνωστοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή σε ανακοίνωση της που εξέδωσ...
  • Πρωτιά Ν. Ανδρουλάκη στην Π.Ε. Σερρών Τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέδειξαν πρώτο οι Σερραίοι που έσπευσαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙ.ΝΑΛ για την ανάδειξη Πρόεδρου.  Τα τελικά απο...