Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Με αισθήματα πνευματικής χαράς ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης και ο φιλάγιος λαός της υποδέχθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2019, Ε' των Νηστειών, το ιερό και χαριτόβρυτο λείψανο του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (απότμημα της δεξιάς χείρας του), το οποίο είναι αποθησαυρισμένο στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Η υποδοχή έγινε στα προπύλαια του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και το Ιερό Λείψανο κόμισαν Μοναχοί της Μονής, με την ευλογία του Καθηγουμένου Αρχιμ. Αλεξίου, τον οποίο και ευγνωμόνως ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, για την μεγάλη αυτή ευλογία.

Αυτές τις ιερές και μεγάλες στιγμές, εδώ στην περιώνυμη πόλη της Νιγρίτης, νιώθουμε, επεσήμανε ο Σεβ. κ. Θεολόγος, την χαρά της Αναστάσεως να κατακλύζει την ύπαρξη όλων, γιατί οι Άγιοι της Εκκλησίας μας φανερώνουν στον κόσμο με έναν μεγαλειώδη τρόπο την δόξα του Εσταυρωμένου και ενδόξως Αναστάντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

"Οι άγιοι τής πίστεώς μας, παλαιότεροι καί νεότεροι, καρποί ευλογημένοι τού ενός καί τού αυτού ευσκιόφυλλου καί θεοφύτευτου δένδρου τής Εκκλησίας μας, οι φιλόθεοι αγωνιστές καί φιλάνθρωποι προστάτες τού κόσμου, μάς ενισχύουν, μάς εμπνέουν δημιουργικώς καί μάς σκεπάζουν φιλοστόργως μέ τίς θεοπειθείς καί ενδύναμες προσευχές τους πρός τό Θεό. Τά δέ ιερά τους λείψανα, στά οποία επαναπαύεται η παντοδύναμη καί πανσθενής Χάρις τού Θεού αποτελούν αστείρευτους ποταμούς θαυμάτων καί ιαμάτων γιά όλους εκείνους πού τά ασπάζονται μέ αυθεντική ευλάβεια καί υγιή πίστη, ζητώντας μέ θέρμη καρδιάς τήν πρός τόν άγιο Θεό μεσιτεία τών αγίων. Η δισχιλιόχρονη παράδοση τής αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, διδάσκει τήν βαθειά τιμή, τήν ευλάβεια καί τήν ένθερμη αγάπη πρός τούς αγίους μας πού ως ζωντανές καί ακέραιες εικόνες τού Θεού, κατά χάριν Χριστοί, βάδισαν μέ πιστότητα καί αφοσίωση έως θανάτου στά χνάρια τού Κυρίου μας καί δοξάσθηκαν από Αυτόν καί όσο ζούσαν καί μετά τήν έξοδό τους από αυτή τήν ζωή μέ πλήθος σημείων καί θαυμάτων" τόνισε χαρακτηριστικά προς το πυκνό εκκλησίασμα που προσήλθε ομοθυμαδόν στον Ναό του αγίου Γεωργίου. Ο ερχομός του ιερού λειψάνου προς προσκύνηση πρόκειται να θωρακίσει πνευματικά και να ενδυναμώσει τον λαό της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής των Σερρών, ιδίως αυτές τις άγιες ημέρες της ασκήσεως, της προσευχής και της νήψεως.

Ακολούθως τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο στο τέλος, μίλησε ο Αρχιμ. Άνθιμος Ρεγγίδης, Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος μεστά και θεολογικά, ανέπτυξε το θέμα "πορεία προς την Ανάσταση".

Το προσκύνημα του Ιερού Λειψάνου του αγίου Γεωργίου θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έως και το Σάββατο 20 Απριλίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολοθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 261 επισκέπτες