Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Σερραίων ευσεβών πιστών τελέστηκε απόψε, Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ιστορικό πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Σερρών.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως ενώ ο λαός υπερεπλήρωσε τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας με επικεφαλής τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μωυσιάδη, τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Αγγελίδη, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για να τιμήσει το Ιερό πρόσωπο της Παναγίας, της Μητέρας του Χριστού και πάντων των Χριστιανών, η οποία εγέννησε τον Υιό και Λόγο του Θεού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε στο πυκνό εκκλησίασμα, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού Πρωτ. π. Ιορδάνης Θεμελίδης, ο οποίος αφενός μεν αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στις αρετές της Κεχαριτωμένης, η οποία κατέστη γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης, "κλίμακα της ενανθρωπήσεως του Θεού και της Θέωσης του ανθρώπου" όπως χαρακτηριστικά είπε και αφετέρου δε με αφορμή την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας της "25ης Μαρτίου 1821" υπεγράμμισε ότι οι πρόγονοι μας κατάφεραν και ορθοπόδησαν σε πολύ χειρότερες από τις σημερινές συνθήκες γιατί δεν επένδυσαν σε οικονομικά μεγέθη αλλά σε πνευματικά, πίστεψαν σε αρχές και αξίες, τις οποίες κράτησαν ψηλά. Σήμερα, είπε, μια σειρά γεγονότων και αποφάσεων, δείχνουν ότι έχουμε απομακρυνθεί από τις αρχές και τις αξίες μας, αλλά η Υπέρμαχος Στρατηγός ποτέ δεν αφήνει μόνο του τον πιστό λαό και αποτελεί πηγή ελπίδας και παρηγορίας, την οποία αντλεί από τον Κύριο μας και Υιός της.

Ιδιαίτερη αναφορά ο ομιλητής έκανε στο εθνικό θέμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας και στους αγώνες που έδωσαν οι ήρωες Μακεδονομάχοι, όπως ο Καπετάν Μητρούσης, που είχε κέντρο της δράσης του τον Ναό της Ευαγγελίστιας.

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 605 επισκέπτες