Ελεγχόμενη η κατάσταση με τους ασθενείς covid-19 στο Νοσοκομείο Σερρών

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο...

Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

«SERRES AGRIBUSINESS»: Ανοίγει τις πύλες του το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας

Με θέματα που αφορούν τον αγροτουρισμό, τη νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) καθώς και την Αγροδιατροφή και τα τοπικά προϊόντα ανοίγει τις πύλες του, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», στο πρώην στρατόπεδο «Κολοκοτρώνη», το 1ο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας «SERRES...

Η Ηράκλεια Σερρών ήταν ο πρώτος σταθμός της διήμερης περιοδείας του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΥΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σήμερα στην Π.Ε Σερρών. 

Στις 11 περίπου το πρωί είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εκπροσώπους λαϊκών αγορών και αντιπροσωπεία πρώην εποχικών πυροσβεστών, όπου άκουσε και κατέγραψε τα αιτήματά τους. «Ήρθα κυρίως για να ακούσω και όχι για να πω, να ακούσω τα προβλήματα, τα αιτήματα και στο μέτρο των δυνάμεών μου ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να μπορώ να πω που μπορώ να βοηθήσω και πως.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Α.Τ Ηράκλειας το οποίο αναμένεται να γίνει η μετεγκατάστασή του στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου. Τον κ. Παπαδημούδη υποδέχθηκαν ο Γενικός Πειφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης και ο Αστυνομικός Δ/ντής Σερρών Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε στο πλαίσιο ενημέρωσης για την κατάσταση αστυνόμευσης στην περιοχή αλλά και όλη την Π.Ε « Με στοχευμένες ενέργειες, με τα δεδομένα που έχουμε και με την ανάλυση των τοπικών δεδομένων και των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, έχουμε ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης το οποίο είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, καλύπτουμε τις ανάγκες των πολιτών και κυρίως τον έλεγχο της παραβατικότητας, με το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ, με σκοπό την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και στοχευμένες ενέργειες και δράσεις που έχουν σχέση με τις ομάδες ΟΠΚΕ πρωί και απόγευμα, με τις ομάδες ΔΙΑΣ τις απογευματινές ώρες, με πρόγραμμα τροχαίας αστυνόμευσης και γενικότερα με εποχούμενες περιπολίες της Ασφαλειας προκειμένου οι έλεγχοι να είναι πλήρεις, σύντομοι και αποτελεσματικοί» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ.Παπαδημούλης σημείωσε πως η αίσθηση που υπάρχει σε ολόκληρη την Ε.Ε είναι ότι η χώρα μας γενικά είναι μια ασφαλής χώρα, διότι αυτό το μήνυμα μεταφέρουν οι δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την πατρίδα μας κάθε χρόνο, σημειώνοντας τη σπουδαιότητα του αισθήματος της ασφάλειας και για τον κάτοικο και για τον επισκέπτη . « Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάμε την πατρίδα μας, υπηρετούμε τον πολίτη και περνάμε και ένα μήνυμα ότι η χώρα μας είναι μια χώρα σταθερή , ήρεμη που έχει πολλές ομορφιές και που αξίζει να έρθει σ αυτήν και να την επισκεφθεί και να επενδύσει και να αξιοποιήσει δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα. Ειδικά η περιοχή της Β.Ελλάδος, ειδικά η Μακεδονία μας είναι μια περιοχή η οποία ενισχύοντας τη σταθερότητα και την ασφάλεια και με ειρηνική συνεργασία με τους γείτονές μας, μπορεί να έχει και πολύ μεγάλα οφέλη όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας αλλά και στον τομέα της οικονομίας» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχετικά με τη μεταστέγαση του Α.Τ είπε πως από την πλευρά του στην επικοινωνία του με την αρμόδια Υπουργό θα ζητήσει το θέμα αυτό να είναι στα ψηλά των προτεραιοτήτων.

Στη συνέχεια ο Αντιπροέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε Μονάδα παραγωγής Βιοντίζελ στο Παραλίμνιο και Μονάδα Παραγωγής Χυμών στο Νεοχώρι,.
Ολοκληρώνοντας τις επαφές του στο πρώτο κομμάτι της περιοδείας του ο κ. Παπαδημούλης είπε πως βλέπει ένα τομέα υγειούς επιχειρηματικότητας που αναπτύσσεται και σχεδιάζει νέες επενδύσεις. «Βλέπω πολίτες που ζητούν με δίκαιο τρόπο τώρα που η Ελλάδα έχει αρχίσει ανακάμπτει και να επουλώνει βήμα – βήμα πληγές, να διορθώνει βήμα – βήμα αδικίες, να δούνε και αυτοί τα αιτήματά τους να μπαίνουν σε μια σειρά»
Ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την προηγούμενη Δευτέρα καθώς και επαφές με εκπροσώπους και άλλων φορέων.
Στις 19.30 στην αίθουσα «ΚΕΡΚΙΝΗ» στο ίδιο ξενοδοχείο πραγματοποιεισε την πολιτική ομιλία με θέμα «Σύγκλιση Προοδευτικού Πόλου –Νέα Προοδευτική Διακυβέρνηση ». Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπαδημούλης έχει συνάντηση στην Κερκίνη με τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης , όπως επίσης και με τους ξενοδόχους της περιοχής σε ξενώνα της περιοχής.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης: