Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


serreslife

Στην σύγκληση της Ιεράς Συνόδου μεταφέρεται το θέμα της συμφωνίας μεταξύ Ιερώνυμου και Τσίπρα, με τους Μητροπολίτες να τηρούν στάση αναμονής, αποφεύγοντας να υποδαυλίσουν την τεταμένη κατάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος στα αρμόδια θεσμικά όργανα της Εκκλησίας και επισήμανε ότι είναι πρώιμο να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα γύρω από το ζήτημα.

Ο Επίσκοπος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων συντάχθηκε με την άποψη του κ. Θεολόγου, σημειώνοντας ότι «έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάσατρου κ. Μακάριο δήλωσε πως εξ αρχής ήταν αντίθετος στο διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και επισήμανε ότι θα πρέπει να μελετηθεί η συμφωνία και να ελεγχθούν οι παράμετροι και οι δυσκολίες που προκύπτουν στην λειτουργία της Εκκλησίας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη των Μητροπολιτών γύρω από το θέμα αυτό.

Πηγή: Εφημερίδα Η Πρόοδος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 454 επισκέπτες