Σε κλοιό πίεσης παραμένει το Νοσοκομείο Σερρών

Σε κλοιό πίεσης παραμένει και σήμερα το...

Με πρόεδρο τον Π. Καρίπογλου το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

Με την επανεκλογή του Παναγιώτη Καρίπογλου, του...

Πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα των LED από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών

Αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED για το σύνολο του Δήμου μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης(ΣΕΑ - ΣΔΙΤ).

serreslife

Σε ναυάγιο οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού και του Χρήστου Καραθανάση και η αιτία  για αυτό είναι οι ακαδημίες του συλλόγου.

Ο Σερραίος επιχειρηματίας,  συνοδευόμενος από τον πρώην Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός Ιορδάνη Καπλανίδη, τον Μιχάλη Τσιότσιαλα από το νομικό επιτελείου του Κώστα Παρηγόρη που έχει πάρει στους ώμους του το μεγαλύτερο μέρος των επαφών με τον Ερασιτέχνη, τον δικηγόρο της εταιρείας του, Γιώργο Ζιώγα αλλά και τον έμπειρο νομικό σε θέματα ποδοσφαίρου Βαγγέλη Χατζηιωάννου, παρουσιάστηκε στα γραφεία του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού  όπου τον περίμεναν ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Βασίλης Καλαϊτζίδης (απουσίαζε και πάλι ο πρόεδρος Βασίλης Χατζημιχαηλίδης) και ο ταμίας Χρήστος Πυρινής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφίχθη στα γραφεία και η Α Αντιπρόεδρος Καίτη Εμμαννουηλίδου.

Διαφωνία για τις ακαδημίες

Κι ενώ σε όλα τα θέματα της σύμβασης υπήρξε μετά από συζήτηση συμφωνία, το θέμα των ακαδημιών ήταν αυτό που … «πυρπόλησε» τη συνάντηση των δύο πλευρών. Ο Χρήστος Καραθανάσης ζήτησε από τώρα να αναλάβει και τις ακαδημίες του συλλόγου. Έκανε ουσιαστικά το αυτονόητο ως επενδυτής, αφού θα αναλάβει μια ομάδα που δεν έχει παίκτες, δεν έχει γήπεδο ούτε για προπόνηση και επιπλέον όταν την ανεβάσει στη Football league θα κληρονομήσει ως ΠΑΕ το δυσβάσταχτο χρέος προς την πρώην ομάδα του Στέβιτς των 330 χιλιάδων ευρώ και τα χρέη προς δημόσιο και προς τρίτους. Είναι κοινό μυστικό ότι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ομάδα τα τελευταία χρόνια, ήταν αποτρεπτικό για αυτούς το θέμα των ακαδημιών που μέχρι το 2023 ανήκουν στον Πήγασο. Μέχρι και ο Δημήτρης Χειρίδης που πέρυσι για ένα διάστημα χρηματοδοτούσε την ομάδα έλεγε ότι πως είναι δυνατόν να δίνει χρήματα σε έναν σύλλογο και να μην έχει τις ακαδημίες του. Μάλιστα ο Χειρίδης είχε ετοιμάσει μια επιστολή που ήθελε να δημοσιεύσει για όσα στάθηκαν εμπόδιο σε αυτόν κι εκεί είχε ιδιαίτερη αναφορά για τις ακαδημίες. Βέβαια στη συνέχεια με τη στρατηγική του οδήγησε την ομάδα στον υποβιβασμό.

Η συμφωνία Ερασιτέχνη με τον Πήγασο

Ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός κλήθηκε να βρει το 2013, μετά το θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη λύση για τις ακαδημίες του συλλόγου. Το ότι δεν είχε ο μεγαλύτερος και ο πιο ιστορικός σύλλογος του Νομού εγκαταστάσεις να τις φιλοξενήσει δημιουργούσε τον κίνδυνο αυτές να χαθούν. Έτσι ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός έκανε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο «Πήγασο» που έδινε στις δύο ακαδημίες τη δυνατότητα να συνεργαστούν, ο Πανσερραϊκός να δώσει το «βαρύ» όνομα του και τα παιδιά (που για το όνομα πάνε στην ακαδημία των λιονταριών) και ο Πήγασος τα παιδιά και τις πολύ καλές εγκαταστάσεις του. Το συμφωνητικό όμως έχει διάρκεια δέκα χρόνια (μέχρι το καλοκαίρι του 2023). Σε αυτό ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός μπορεί να πρόβλεψε τα δελτία των ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 18 ετών να τα διαχειρίζεται αποκλειστικά η πρώτη ομάδα του Πανσερραϊκού, ο οποίος θα μπορεί να παίρνει όποιον παίκτη επιθυμεί από τις ακαδημίες αλλά δεν πρόβλεψε αν βρεθεί κάποιος επενδυτής που θέλει να ρίξει πολλά χρήματα στην πρώτη ομάδα να πάρει αυτόματα και τις ακαδημίες . Δηλαδή και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αν επιθυμούσε να πάρει τον Πανσερραϊκό δεν θα μπορούσε να πάρει τις ακαδημίες του για δέκα χρόνια.

Η ρήτρα των 50 χιλιάδων

Στην σύμβαση που υπάρχει μεταξύ Πανσερραϊκού και Πήγασου, πέρα από τους υπόλοιπους όρους που περιγράφονται για την οικονομική και όχι μόνο σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, υπάρχει ένας ξεκάθαρος όρος που αναφέρει ότι εφόσον οποιαδήποτε από τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές θέλει τη λύση της συνεργασίας πρέπει να καταβάλλει στην άλλη το ποσό των 50.000 ευρώ. Αυτό  το ποσό ο Χρηστός Καραθανάσης φέρεται διατεθειμένος να το καταβάλει, με σκοπό την ανάληψη της διαχείρισης των ακαδημιών και πάλι όμως δεν υπάρχει βούληση από πλευράς του Ερασιτέχνη για κάτι τέτοιο. Μάλιστα οι άνθρωποι του Πήγασου δεν δείχνουν αρνητικοί ως προς τη λύση της συνεργασίας εφόσον καταβληθεί το παραπάνω ποσό, οπότε το ένα και μοναδικό ερώτημα είναι γιατί ο Ερασιτέχνης είναι κάθετα αντίθετος σε αυτό το θέμα.

«Οι ακαδημίες σε καλά χέρια»

Οι παράγοντες του Ερασιτέχνη δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τον Πήγασο. «Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές και είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία. Αν θέλει κάποιος να πάρει τις ακαδημίες πρέπει να μας διασφαλίσει ότι έχει εγκαταστάσεις για να τις φιλοξενήσει» λένε πολύ συχνά οι άνθρωποι του ερασιτέχνη που εμφανίζονται ιδιαίτερα ευαίσθητοι για αυτό το θέμα.

Τελεσίγραφο από Καραθανάση

Ο Χρήστος Καραθανάσης επέμενε στη σημερινή συνάντηση ότι ως ο άνθρωπος που θα επενδύσει με τα χρήματα του στην ομάδα (ως και η μοναδική πρόταση), ως ο άνθρωπος που κατέβαλε την εγγυητική των 200 χιλιάδων ευρώ, ως αυτός που θα μεριμνήσει να δημιουργήσει αθλητικό κέντρο και θα οδηγήσει την ομάδα στη Γ εθνική βγάζοντας την από το αδιέξοδο ενώ ταυτόχρονα θα κληθεί να πληρώσει πολλά όταν η ομάδα προβιβαστεί στη Football league (Στέβιτς, χρέη κ.α) θέλει να έχει και τις ακαδημίες του συλλόγου. Μάλιστα, ο Σερραίος επιχειρηματίας πρότεινε εναλλακτικές λύσεις για να λυθεί το θέμα με το ιδιωτικό συμφωνικό και θα περιμένει μέχρι τις 24:00 την απάντηση του Ερασιτέχνη. Σε περίπτωση που ο Ερασιτέχνης δεν δεχθεί αυτές τις λύσεις, τότε θα αποσύρει το ενδιαφέρον του και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για να εξηγήσει στους Σερραίους τι έγινε την περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Η ομάδα στον αέρα

Όσο δεν βγαίνει λευκός καπνός η ομάδα παραμένει στον αέρα. Όλες οι ομάδες της Γ εθνικής ξεκίνησαν την προετοιμασία τους και ο Πανσερραϊκός δεν έχει ακόμα βρει διοικητικό σχήμα. Μάλιστα παίκτες που περίμεναν την ανάληψη της διοίκησης της ομάδας από τον Χρήστο Καραθανάση για να ενταχθούν στο ρόστερ της δεν μπορούν να περιμένουν άλλο κι έτσι ο Πανσερραϊκός χάνει και παίκτες . Την ίδια ώρα στις τάξεις των φιλάθλων επικρατεί παγωμάρα και κατήφεια και όλοι αγωνιούν για το μέλλον το συλλόγου που φλερτάρει με τη διάλυση.

Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός: «Έλα να υπογράψουμε με αυτούς τους όρους»

Με επιστολή του προς τον Χρήστο Καραθανάση ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός βάζει deadline στον Σερραίο επιχειρηματία για συμφωνία μέχρι το πρωί(11.00) της Τρίτης 31/7 και αυτή φυσικά υπό συγκεκριμένους όρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός:

«Αξιότιμοι κύριοι, Σε απάντηση της επιστολής σας θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε τα ακόλουθα: Στην πρώτη συνάντησή μας παρουσία και του Δ.Σ. στις 19/7/18 όταν τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα των ακαδημιών, αφού σας παρείχαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις, λάβατε την ομόφωνη απάντηση από το ΔΣ ότι για το θέμα αυτό υπάρχει συμφωνία την οποία επιθυμούμε να τηρήσουμε. Στη συνεδρίαση εκείνη δεν επιμείνατε στο θέμα αυτό, ούτε μας το ξαναθέσατε όταν στείλαμε mail και σας ζητήσαμε να μας πείτε τους όρους σας για την ανάληψη του τμήματος. Από τότε παρήλθε αρκετό χρονικό διάστημα και θα μπορούσε να είχε ληφθεί απόφαση για τη συνέχιση ή όχι των μεταξύ μας συζητήσεων. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση θέσατε εκ νέου το θέμα αυτό. Οι ακαδημίες λειτουργούν σε συνεργασία με τον έφορο και προπονητές του ποδοσφαιρικού μας τμήματος και την εποπτεία του Δ.Σ. (όπως όλα τα τμήματα) , παράγουν αθλητές προς όφελός του αντρικού τμήματος, το τμήμα δεν χρεώνεται με τη λειτουργία τους, προπονούν τα δεκάδες παιδιά, μελλοντικούς αθλητές μας σε άριστες εγκαταστάσεις, συντηρούν ομάδα υποδομών, υπάρχει μία καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την ακαδημία Πήγασος , κατέχουν υψηλή θέση ποιότητας στο Ν. Σερρών αλλά και χαίρουν εκτίμησης από μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και εκτός. Επιπλέον οι ακαδημίες μας μπορούν να συμμετέχουν, και θα το κάνουν, σε όποιο πρωτάθλημα υποδομών (παιδικό, εφηβικό, ακαδημιών κ.α) της ΕΠΣ ή της ΕΠΟ της ζητηθεί. Παρ όλα αυτά σεβόμενοι την επιθυμία σας , σας προτείνουμε τα εξής : Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν τίθεται θέμα αλλαγής η καταγγελίας της σύμβασης μεταξύ ΜΓΣ και Πήγασος . Εφόσον μελλοντικά δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες , όσον αφορά το περιβάλλον και τις εγκαταστάσεις , θα επανεξεταστεί η παραχώρηση των ακαδημιών στο ανδρικό τμήμα. Για τη φετινή αγωνιστική περίοδο , οι ακαδημίες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα που έχει προκηρυχθεί από την Ε.Π.Σ. Σερρών , όπως αποτελεί και προϋπόθεση για την συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής . Επίσης θα θέλαμε να συμπληρωθεί στο συμφωνητικό σε πόσο χρονικό διάστημα δεσμεύεστε ότι θα ανέβει η ομάδα στην επαγγελματική κατηγορία όπως στο σχέδιο που σας στείλαμε. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν αποδέχεστε την πρόταση μας , ώστε το αργότερο αύριο 31/7/2018 στις 11:00 να υπογραφεί συμφωνητικό .

Σέρρες 30/7/2018

Για τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός

Ο Πρόεδρος Β. Χατζημιχαηλίδης»

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 352 επισκέπτες