Σε κλοιό πίεσης παραμένει το Νοσοκομείο Σερρών

Σε κλοιό πίεσης παραμένει και σήμερα το...

Με πρόεδρο τον Π. Καρίπογλου το νέο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

Με την επανεκλογή του Παναγιώτη Καρίπογλου, του...

Πέρασε κατά πλειοψηφία το θέμα των LED από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών

Αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερρών κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η έναρξη της διαδικασίας αντικατάστασης του οδοφωτισμού με φωτιστικά LED για το σύνολο του Δήμου μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης(ΣΕΑ - ΣΔΙΤ).

serreslife

Ένταση, συμπλοκές και μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν σήμερα το πρωί κάτω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Σερρών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε μερίδα αγροτών, αντιδρώντας στην υποχρεωτική καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) και στα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια στη φετινή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης.

Παρουσία της  Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού, Ελβίρας Σεραφειμίδου, -που επισκέφτηκε την πόλη των Σερρών από τη Θεσσαλονίκη για την καταγραφή των προβλημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου μέτρου-  περισσότεροι από 200 αγρότες επιχείρησαν να καταλάβουν τα γραφεία του οργανισμού, θέλοντας να εκφράσουν την αντίδρασή τους . Όπως υποστηρίζουν ορατός είναι ο κίνδυνος να μην ενεργοποιηθεί το 50% των δικαιωμάτων και να χαθούν ενισχύσεις, «αφανίζοντας» το ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους.

Η μεγάλη αστυνομική δύναμη , που από νωρίς το πρωί βρισκόταν κάτω  από τα γραφεία, δημιούργησε ανθρώπινο «φράκτη» που εμπόδισε την μαζική είσοδο των αγροτών στις εγκαταστάσεις. Η αγανάκτηση των αγροτών , δεν άργησε να φέρει την ένταση και τις μικροσυμπλοκές με τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και δύο τραυματισμοί, ενός αγρότη και ενός αστυνομικού ο οποίος μάλιστα για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

 «Μας αφανίζουν!»

Οι αγρότες ζητούν να αποσυρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ  και να εφαρμοστεί σταδιακά και διαφοροποιημένο από το τέλος της υπάρχουσας ΚΑΠ του 2020.

«Ζητούμε την οριστική κατάργηση του ΑΤΑΚ ,καθώς είναι τεράστιος ο αντίκτυπος που θα έχει στην αγροτική οικογένεια. Χάνεται το μεγαλύτερο μέρος των ενισχύσεων. Μας αφανίζουν και δεν θα το επιτρέψουμε!» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, ο οποίος και επέδωσε κείμενο με τα αιτήματά τους στον Προϊστάμενο της νομαρχιακής μονάδας Σερρών του ΟΠΕΚΕΠΕ Κώστα Οικονόμου.

« Το ΑΤΑΚ είναι χειρότερο και πιο οδυνηρό μέτρο  και από το φορολογικό για το οποίο κάναμε τόσες κινητοποιήσεις» υποστήριξε στο ίδιο μήκος κύματος ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Αλιστράτη Γιώργος Κασάπογλου«Το κράτος των Αθηνών απερίσκεπτα έβαλε αυτό το μέτρο σε μία χώρα χωρίς κτηματολόγιο. Δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί. Είναι ανόητα και βλακώδη αυτά που πάνε να εφαρμόσουν και δεν θα τους αφήσουμε!”

 «Η σημερινή συμβολική  κινητοποίηση γίνεται για ένα ακόμη πλήγμα  που έρχεται στον  πρωτογενή τομέα  και οδηγεί στην εξόντωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου» υποστήριξε από την πλευρά  της η Πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδα Σιδηροπούλου.

«Έχουμε δεχτεί πολλά πλήγμα το τελευταίο διάστημα και στη ζάχαρη και στο καλαμπόκι και έχουμε πολλά μέτωπα ανοιχτά. Αυτό είναι όμως είναι το οριστικό και πλήττει όλους τους παραγωγούς» δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Ηράκλεια Κλωνάρης Λιούτας.

«Ο ΑΤΑΚ είναι η καταστροφή μας. Τελειώνουμε, σβήνουμε!» δήλωσε ο παλαίμαχος αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Σιάκας, στηλιτεύοντας παράλληλα τους συναδέλφους του για την  μικρή συμμετοχή στην συμβολική κινητοποίηση, τονίζοντας «ότι δικαίωση των προβλημάτων από τους … καναπέδες δεν θα έρθει»

Άκαρπη η συνάντηση

Μετά από  διαρκείς διαπραγματεύσεις και όταν κόπασε η ένταση, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συμμετείχε σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Προϊσταμένου του ΟΠΕΚΕΠΕ Σερρών, παρουσία της  Προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού,Ελβίρας Σεραφειμίδου . Η τελευταία δέχτηκε τις «βολές» των αγροτών για  τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή του ΑΤΑΚ στην συρρίκνωση του εισοδήματός τους, ενώ κλήθηκε ν΄ απαντήσει σε πολλά ερωτήματα και να δώσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που όμως ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων της.Οι απαντήσεις όμως που δόθηκαν, παρά την παραδοχή ότι το πρόβλημα με υποχρεωτική καταχώρηση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου υπάρχει στα μικρά αγροτεμάχια που έχουν πολλούς συνιδιοκτήτες, δεν ικανοποίησαν τους Σερραίους αγρότες, αντιπροσωπεία των οποίων μετέβη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 344 επισκέπτες