Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

serreslife

Αντί κινητοποιήσεων … πανσερραϊκός αγροτικός σύλλογος! 
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα συνέλευσης των Σερραίων αγροτών την Πέμπτη, που η απογοητευτική συμμετοχή τους αποτρέπει προς το παρόν την έναρξη κινητοποιήσεων. Επόμενη συνέλευση , εντός του Φεβρουαρίου, αναμένεται να καθορίσει το εάν και με ποιο τρόπο οι Σερραίοι αγρότες θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, καθώς παρά τις αντιδράσεις για την συρρίκνωση του εισοδήματός τους οι συμμετέχοντες στην συνέλευση όχι μόνο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε αποφάσεις, αλλά ήταν έκδηλη η απροθυμία τους ακόμη και στην κατάθεση προτάσεων σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης κινητοποιήσεων.

«Ο Φεβρουάριος είναι μακρύς. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι. Ένας «κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» και αν θέλουμε να είμαστε και του χρόνου όλοι εδώ θα πρέπει να δουλέψουμε διπλά και τρίδιπλα. Υπάρχει ένα μούδιασμα στην ελληνική κοινωνία, είναι κατανοητό» υποστήριξε κατά την τοποθέτησή του ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Τουρτούρας, που πρότεινε να γίνει εντατική ενημέρωση από χωριό σε χωριό σε όλους τους αγρότες σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο, ώστε να υπάρχει μαζική συμμετοχή στην επόμενη συνέλευση.
«Αναγκαιότητα η ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος»

Mέχρι την επόμενη συνέλευση, πάντως, αναμένεται να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σερρών το καταστατικό για την ίδρυση Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου. Η ίδρυσή του αποτέλεσε κοινό τόπο των συμμετεχόντων, θεωρώντας ότι θα διασφαλίσει την ενότητα του κλάδου.
«Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα που δυστυχώς δεν καρποφόρησε. Τώρα περισσότερο από ποτέ διαφαίνεται η αναγκαιότητα ίδρυσης Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου που θα εξασφαλίσει την ενότητα του κλάδου και θα εμπνεύσει για την συμμετοχή» δήλωσε εκπροσωπώντας την προσωρινή διοίκηση του υπό σύσταση συλλόγου ο Διαμαντής Διαμαντόπολος.
Παρά την μικρή συμμετοχή (γύρω στα 100 άτομα) , εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των νέων ηλικιακά αγροτών. Παρόντες στην χθεσινή αγροτική συνέλευση και οι Πρόεδροι του ΕΒΕΣ Χρ.Μέγκλας και της ΟΕΒΕΣ Σωτ.Κοτσαμπάς.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 298 επισκέπτες