Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


serreslife

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 οι πολιούχοι Άγιοι των Σερρών Παμμέγιστοι Ταξιάρχες.

Οι προστάτες της πόλης της Μακεδονίας Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ τιμήθηκαν από πλήθος Σερραίων που έσπευσε να υπερπληρώσει τον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και να συμμετέχει της λαμπρής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Πιστοί κάθε ηλικίας κατέθεσαν την προσευχή τους και προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα των εορταζόντων Αγίων καθώς και της Ιερής Εικόνας Παναγίας Κοσμοσώτειρας εκ Φερών Έβρου που λάμπρυνε με την παρουσία της τον φετινό εορτασμό και ενίσχυσε πνευματικά τους Χριστιανούς που κρατούν ψηλά την πίστη τους στον αληθινό Θεό.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ του αρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνούπολεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και του οικείου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Έλαβαν μέρος επίσης Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και ο εορτάζων Πρωτοσύγκελλος αυτής Αρχιμ. Γαβριήλ Παλιούρας, ο οποίος δέχθηκε και τις εγκάρδιες ευχές όλων.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμώς τους Αρχιερείς, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και του Νομού καθώς και το Λαό για την πάνδημη συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών, ευχόμενος άπαντες να έχουν πλουσία την χάρην, τη σκέπη και την ευλογία των Αγίων Αρχαγγέλων.

Ακολούθησε λαμπρή λιτάνευση των Ιερών Σεβασμάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, Σημαιοφόρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπων των Πολιτιστικών Φορέων της πόλης, στρατιωτικού αγήματος του 10ου Συντάγματος Σερρών, μελών του Ερυθρού Σταυρού, κ.α.

Επικεφαλής του Λαού ήταν η Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κα. Κόλια - Τσαρουχά, οι Βουλευτές κα. Αραμπατζή και κ. Τζελέπης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Πηγή: romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 236 επισκέπτες