Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


serreslife

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες πανηγύρισε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τιμώντας την ιερά μνήμη της αναστηλώσεως των Θείων και Iερών Εικόνων, διά των οποίων κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας μας διδάσκεται και φανερώνεται το μυστήριο της Θείας Οικονομίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, τον οποίο υπερπλήρωσαν οι ευσεβείς πιστοί με επικεφαλής τον Βουλευτή κ. Τζελέπη και το Δήμαρχο της πόλης κ. Αγγελίδη για να εορτάσουν το θρίαμβο της Εκκλησίας μας, τη νίκη της ορθοδόξου πίστεως.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του ως άνω Ιερού Ναού καθώς και από τους Ιεροδιακόνους.

Προ της απολύσεως και κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού εις ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων (843), ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στο θείο λόγο του ο Ποιμενάρχης των Σερρών κ. Θεολόγος μίλησε για την ξεχωριστή αυτή εορτή εστιάζοντας στο μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως το οποίο εικονίζεται, περιγράφεται και διακηρύσσεται μέσα από την τιμητική προσκύνηση των Ιερών Εικόνων.

Η Εκκλησίας μας είπε μετά από μία διαπάλη ενός και πλέον αιώνος για την επικράτηση της αλήθειας και της πίστεως απέλαβε τη γαλήνη και την ηρεμία. Αυτό το ιστορικό γεγονός πανηγυρίζουμε.

"Η Εκκλησία του Χριστού δύο χιλιάδες χρόνια τώρα συνεχίζει τη διαπάλη και τον αγώνα αφενός μεν να διατηρήσει με ακρίβεια τη διδασκαλία όπως την παρέδωσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός και αφετέρου να σταθεί απέναντι σε όλους αυτούς που διαχρονικώς θέλησαν να αλλοιώσουν την ορθοδοξία της πίστεως μας. Η Εκκλησία παλεύει καθημερινώς με δοξασίες και καταστροφικές ιδέες για τις ευτελιστικές επιδιώξεις που απαξιώνουν ουσιαστικά τον άνθρωπο, ο οποίος βρίσκει την πραγματική του αξία μονάχα κοντά στο Θεό" είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του: "Τη μεγάλη αυτή ημέρα για την Εκκλησίας μας ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, ας μείνουμε στερεά προσηλωμένοι σ' αυτά που παραλάβαμε από τους Πατέρες μας, την πίστη των Αποστόλων, την πίστη των Πατέρων, την πίστη που την Οικουμένη στήριξε και στηρίζει. Ας μείνουμε προσηλωμένοι στη δύναμη και την ελπίδα που έχει μέσα της η Αγία Ορθοδοξία μας, όχι με εγωισμό και αλαζονεία, αλλά με ένα φρόνημα θυσιαστικό όπως ο Κύριος σταυρώθηκε για να υπηρετήσει τον κόσμο και όχι για να τον κατακρίνει και να τον απαξιώσει. Με διάθεση διακονίας να προσφέρουμε την αλήθεια που κατέχουμε ως δωρεά του Θεού, να είναι η ζωή μας ορθόδοξη ανάλογη της πίστεως για να δοξάζεται ο Θεός και μέσα από εμάς".

Τέλος ευχήθηκε με ορθόδοξο φρόνημα και ορθόδοξη παρουσία να είναι η ζωή μας, φωτισμένη και αγιασμένη από το φως και την ελπίδα του Χριστού".

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Φωτογραφίες: romfea.gr - Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 396 επισκέπτες