Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


serreslife

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα, με την ευκαιρία της μνήμης του.

Της συνάξεως προέστη ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνα κ. Γεννάδιος και ο Ιεράρχης,  Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους ιερείς της ενορίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας έκανε ο Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ.Γεννάδιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη για την τιμητική του πρόσκληση, μίλησε για τον θεσμό της Εκκλησίας και το τι μπορεί να προσφέρει σήμερα στον σύγχρονο άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια και την πληρότητα μέσα στην καρδιά του, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον πανάγιο Νικόλαο, όπως τον χαρακτηρίζει ο ιερός υμνωδός και τους πολλούς ασκητικούς, φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς αγώνες του μέσα στην Θεοΐδρυτη Εκκλησία του Χριστού.

Επίσης μίλησε και ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στην σύγχρονη κατάσταση που βιώνουν οι έλληνες και το έθνος μας.

"Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός, και κρατήστε το καλά αυτό το σύνθημα στη ζωή σας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Τέλος ο Μητροπολίτης Σερρών απευθύνθηκε στον λαό της Λάρισας τονίζοντας "να δοξάζεται τον Θεό που έχετε τέτοιο Ιεράρχη, ο Λαρίσης Ιγνάτιος είναι ένα σημείο αναφοράς για την Εκκλησία και πρέπει να είσαστε περήφανοι γι αυτό."

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 249 επισκέπτες