Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Δριμεία επίθεση κατά της δημοτικής αρχής-Η πρόταση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων
aggelidis.jpgelvima.gifΔριμεία επίθεση κατά τη δημοτική αρχής του Γιάννη Βλάχου εξαπολύει η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων, με αφορμή τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ο Δήμαρχος Σερρών και οι συνεργάτες έδιναν σε καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, υποσχόμενοι ότι θα καταργήσουν το φόρο 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους. Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης υποστηρίζει τα εξής: Ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του προεκλογικά εξαπάτησαν τους Σερραίους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, ψαροταβέρνες κ.λπ.), υποσχόμενοι ότι θα καταργήσουν το φόρο 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους, ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι το φόρο αυτό δε μπορεί να τον καταργήσει κανένα δημοτικό συμβούλιο, διότι είναι φόρος που θεσπίστηκε από την πολιτεία και μπορεί να τον καταργήσει μόνον η κυβέρνηση.
Τις ψεύτικες αυτές προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Βλάχου και των συνεργατών του, διαβεβαιώνουν επίσημα και οι καταστηματάρχες που εξαπατήθηκαν.
Τώρα ο κ. Βλάχος ισχυρίζεται, ότι ποτέ δεν υποσχέθηκε κάτι τέτοιο προεκλογικά και βγάζει ψεύτες τους καταστηματάρχες.
Η δημοτική αρχή του κ. Βλάχου μέχρι τώρα δεν έκανε καμία ενέργεια μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων για την κατάργηση του φόρου 2%. Στη συνάντηση μάλιστα του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας στην Αθήνα (08-01-2009), στην οποία έλαβε μέρος και ο κ. Βλάχος, όχι μόνον δεν έθεσε θέμα προς συζήτηση, για κατάργηση του φόρου 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά απεναντίας συμφώνησε να μη μειωθεί το τέλος παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%, που εισπράττουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από τους πελάτες τους και το αποδίδουν στους Δήμους.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων προτείνει την κατάργηση του φόρου 2% και την αντικατάστασή του, με τη μεταφορά φορολογικών πόρων από το κεντρικό κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω της φορολογικής αποκέντρωσης.
Την πρόταση αυτή την είχε καταθέσει η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων και στις 12-10-2007, όταν είχε υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή της για τον Καποδίστρια ΙΙ.

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 269 επισκέπτες